TV K3

android aplikacija

instaliraj

Održana Skupština opštine Derventa (VIDEO)

Održana Skupština opštine Derventa (VIDEO)

U Derventi je danas održano 33. skupštinsko zasijedanje. Odbornici su razmatrali obiman dnevni red, tačnije 37 tačaka, a sve su dobile zeleno svjetlo.

Jednoglasno je usvojen set prijedloga odluke o prodaji nepokretnosti u svojini opštine Derventa u obuhvatu Regulacionog plana “Derventa-Sjever-Lug” putem licitacije.

Usvojen je i izvještaj o izvršenju budžeta opštine zaključno sa septembrom ove godine, koji kaže da su dosadašnji ostvareni prihodi 77,3 odsto tj. 10.330.599 maraka.  Usvojeno je nekoliko kadrovskih rješenja, a najviše diskustija izazvale su informacije o stanju u oblasti sporta, registraciji zajednica etažnih vlasnika i o grobljima.

Odbornici su imali i primjedbe, ali i pohvale na svaku od ovih informacija, pa se tako moglo čuti da na području derventske opštine djeluje 30 sportskih klubova, kolektiva i udruženja građana koja su u raznim sistemima takmičenja.

Nakon kraće rasprave usvojena je i informacija o stanju bezbjednosti saobraćaja na teritoriji opštine Derventa.

Odbornici su usvojili set odluka iz stambeno-komunalne oblasti, među kojima je odluka o fondu stambenih jedinica socijalnog stanovanja, o visini zakupnine za korišćenje stambenih jedinica socijalnog stanovanja, te odluku o postupku subvencionisanja zakupnine.

Njih je odbornicima predstavila Jefimija Šerbić, koja je na sjednici jednoglasno imenovana za načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

Dužnosti je razrješena i v.d. direktora Centra za socijalni rad Derventa Samira Fejza, a tu funkciju od sada će vršiti Maja Popović.

Umjesto Vesne Šain koja je do sada bila član Upravnog odbora Doma zdravlja Derventa, imenovana je Milena Vasić.

Odbornici će tokom decembra još jednom zauzeti svoje pozicije u skupštinskoj sali, i to 12. decembra, kada će biti odlučivano, između ostaloga, o budžetu opštine za iduću godinu.

Incident

Po završetku sjednice odbornik SNSD-a Slaviša Đuraš, govoreći o događaju od prošle sedmice u OŠ „Nikola Tesla“, gdje je njegov sin povrijeđen, kazao je da izražava žaljenje zbog toga što je odgurnuo dječaka koji je povrijedio njegovog sina, jer je to uradio u afektu i nenamjerno.

“Žao mi je što se to dogodilo i izvinjavam se onima koje sam povrijedio, te se kajem za svoj postupak. Napravio sam grešku, neprimjereno sam reagovao, ali isto tako mislim da su to neki ljudi, mediji i neki političari iz Dervente, zloupotrijebili. Ja to dijete nisam prebio. Postoji video zapis na kojem se vidi šta se tačno desilo i nadležni se tim slučajem bave”, rekao je Đuraš dodavši da je njegov sin bio 40 minuta u bolovima čekajući da ga odvede ljekaru.

Kolegijum

U pauzi Skupštine opštine, održana je i sjednica skupštinskog Kolegijuma, na kojoj je utvrđen prijedlog Programa rada Skupštine opštine u 2020. godini, te dnevni red predstojećeg zasijedanja 12. decembra, dopunjen sa još nekoliko tema. Ispred načelnika opštine stigao je prijedlog da se u spisak tema uvrsti i odluka o uključivanju u trezorski sistem poslovanja Doma zdravlja, a drugi ovlašćeni predlagači na dnevni red su uvrstili razrješenje člana Komisije za izbor po javnom konkursu za imenovanja u Domu zdravlja, i imenovanje novog člana, te izmjene Statuta JP „Derventski list i Radio Derventa“.

TV K3/Derventski list

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.