TV K3

android aplikacija

instaliraj

Održan festival dječijeg folklora

Na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu održan je 12. Međunarodni festival dječijeg folklora, koji je okupio 350 učesnika iz Slovačke, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Održan festival dječijeg folklora

“Festival je počeo 15. aprila i željeli smo da zatvaranje bude u Andrićgradu, a izuzetna nam je čast da smo danas ovdje”, rekao je direktor Festivala Marinko Dobraš.

On je najavio da će sljedeće godine Festival u Andrićgradu biti organizovan u još većem obimu.

Menadžer Andrićgrada Đorđije Šipčić rekao je da je veliko zadovoljstvo biti domaćin Međunarodnog dječijeg festivala folklora, koji se ove godine održava u Andrićgradu.

“Veliki broj učesnika iz raznih zemalja predstavio se na Festivalu, a nadamo se da ćemo i u budućnosti imati što više ovakvih festivala i kulturnih dešavanja”, istakao je Šipčić.

On je rekao da ovakvi festivali doprinose promociji Andrićgrada, jer je upravo zamisao i ideja Andrićgrada da postane kulturni centar, koji će na najbolji način promovisati kulturu, istoriju i tradiciju.

Član Kulturno-umjetničkog društva “Mladost” iz Makedonije Gorgi Toplev rekao je da je prelijepo iskustvo koje nosi iz Andrićgrada.

“Doživjeli smo mnogo lijepih trenutaka, a uz to se mnogo i družimo i planiramo ponovo ovdje doći”, rekao je Toplev.

Ovogodišnji Festival uvršten je u svjetski kalendar manifestacija koje obilježavaju 70 godina od osnivanja UNESKO-a i 45 godina od osnivanja Svjetske asocijacije folklora koja okuplja 92 države svijeta.

 

(RTRS)

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.