Održan festival dječijeg folklora

April 20, 2015, 6:41 am

“Festival je počeo 15. aprila i željeli smo da zatvaranje bude u Andrićgradu, a izuzetna nam je čast da smo danas ovdje”, rekao je direktor Festivala Marinko Dobraš.

On je najavio da će sljedeće godine Festival u Andrićgradu biti organizovan u još većem obimu.

Menadžer Andrićgrada Đorđije Šipčić rekao je da je veliko zadovoljstvo biti domaćin Međunarodnog dječijeg festivala folklora, koji se ove godine održava u Andrićgradu.

“Veliki broj učesnika iz raznih zemalja predstavio se na Festivalu, a nadamo se da ćemo i u budućnosti imati što više ovakvih festivala i kulturnih dešavanja”, istakao je Šipčić.

On je rekao da ovakvi festivali doprinose promociji Andrićgrada, jer je upravo zamisao i ideja Andrićgrada da postane kulturni centar, koji će na najbolji način promovisati kulturu, istoriju i tradiciju.

Član Kulturno-umjetničkog društva “Mladost” iz Makedonije Gorgi Toplev rekao je da je prelijepo iskustvo koje nosi iz Andrićgrada.

“Doživjeli smo mnogo lijepih trenutaka, a uz to se mnogo i družimo i planiramo ponovo ovdje doći”, rekao je Toplev.

Ovogodišnji Festival uvršten je u svjetski kalendar manifestacija koje obilježavaju 70 godina od osnivanja UNESKO-a i 45 godina od osnivanja Svjetske asocijacije folklora koja okuplja 92 države svijeta.

 

(RTRS)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *