TV K3

android aplikacija

instaliraj

Odričem se plate na fakultetu ako uđem u parlament!

Odričem se plate na fakultetu ako uđem u parlament!

Ukoliko uđem u Parlament, odnosno dobijem na predstojećim izborima mandat poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, odreći ću se plate na Ekonomskom fakultetu na kojem sam trenutno zaposlena. Želim na taj način da kažem da je PDP ozbiljan u namjeri da sprovede niz ekonomskih mjera koje će Republiku Srpsku učiniti atraktivnom, kako za strane investitore tako i za stanovništvo a jedna primarnih biće: Jedan matični broj, jedna plata sa budžeta – rekla je, između ostalog, u obraćanju građanima Srpske putem Fejsbuk lajv prenosa kandidatkinja PDP –a za NSRS i predsjednica Ekonomskog savjeta Partije demokratskog progresa Jelna Trivić.

Na pitanje otkud u politici rekla je da je to izraz težnje da nadolazeće generacije kao i njena djeca žive u boljem društvu i izvjesnijem okruženju.

-Ne smatram da je to moguće ostvarivo preko noći, ali sigurno jeste ako nas dovoljno bude vjerovalo u to i svako od nas dao neki svoj doprinos u tom smijeru. To definitino dolazi sa promjenom politike jer ona je najuticajnija sfera društva i zat sam i ja tu.

Jelena je u svom djetinjstvu bila prepoznatljiva u društvu i kao izvrstan talenat za sport, pogotovo fudbal i košarku. Tako je u komšiluku bila poznata po „pimplanju lopte“ u kojem je držala rekord u kraju sa nevjerovatna 234 uzastopna udarca bez da lopta padne na tlo, pa se nekoliko pitanja odnosilo i to da li je i dalje rekorder u društvu te zašto se prestala baviti košarkom.

-Daleke, ratne 1993. godine izbrojali smo do 234! Ima i jedna anegdota vezana za to. Jedna komšinica je srela moju mamu i rekla joj da joj je ručak zagorio dok je pomatrala kako „pimplam“ i rekla joj potom: „Ma nije meni žao što sam nju gledala a ni što je ručak zagorio već što je taj dan na meniju bilo meso, a koje je u ratu bilo luksuz“ – kroz smijeh se sjeća Jelena i priznaje da su današnji rekordi znatno manji te da dostižu do nekih 100 – 150 udaraca u nizu.

Jedno od pitanja bilo je i „kako tako mlada a daktorat i dvoje djece iza sebe?“

-Nemam ja baš tako malo godina. Imam sad punih 35 godina, doktorirala sam sa 30 godina. Sa 31 sam rodila prvo dijete a sa 33 drugo i nekako se to sve posložilo u pravi čas. Imam i najboljeg muža na svijetu koji mi je bio ogromna podrška u svemu, a što se djece tiče samo što još nije dojio – priznaje Trivićeva i kaže da su to te mjere obaveze bile ravnomjerno raspoređene te da joj je suprug bio neizmerna podrška , kako u karijeri tako i u majčinstvu, odnosno roditeljstvu.

Šta očekujem od izbora?

-Mogli su ljudi do sada steći utisak o meni da nisam neki euforista, da nisam optimista bez razloga, ali definitivno od ovih izbora očekujem pobjede pojedinačnih kandidata Mladena Ivanića i Vukote Govedarice, čvrsto vjerujem u to. Da ne vjerujem ne bi se ni ja kandidovala. Ja sam kandidat u Nardnoj skupštini i vjerujte mi da meni lično poslanički mandat kao opozicionom poslaniku ništa ne bi značio. A to da li ću ja biti opozicioni ili pozicioni zavisi od toga da li će pobijediti Mladen Ivanić i Vukota Givedarica i čvrsto vjerujem u njihovu pobjedu.

Na pitanje koja joj je plaža na Vrbasu favorit, nedvosmisleno kaže:

„Abacija“. Ja sam se tamo kao dijete kupala, pa čak i na velikom odmoru pošto sa pohađala osvnovnu školu „Dositej Obradović“ a nekadašnju „Kasim Hadžić“ i naravno da mi je Abacija odvijek bila najbliža srcu. Sada se ne kupam na Vrbasu, ponekad možda gore ispod „Garave stijene“. Meni Vrbas nije hladan kao mnogima – šarmantno je završila svoj razgovor sa građanima Srpske Jelena Trivić.

PDP

Komentarišite

Your email address will not be published.