TV K3

android aplikacija

instaliraj

Odlikovanja za banjalučke borce poginule 1991. i 1992.

Predsjednik BORS Milomir Savčić uručio je danas odlikovanja porodicama 26 boraca Vojske Republike Srpske sa područja Banjaluke poginulih 1991. i 1992. godine koje je predsjednik Srpske Milorad Dodik odlikovao Medaljom zasluga za narod, povodom Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske.

Odlikovanja za banjalučke borce poginule 1991. i 1992.

Cilj BORS-a je da u narednim godinama svi poginuli borci Srpske budu posthumno odlikovani, a da jedini kriterijum bude hronologija pogibije, rekao je Savčić nakon uručenja odlikovanja u Banjaluci.

On je dodao da su, osim odlikovanja, porodice dobile i naknadu na godišnjem nivou od po 250 KM.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović istakao je da je za Srpsku svoj život položilo 1.120 Banjalučana, a da se tokom rata u ovaj grad doselilo još porodica poginulih boraca, te da takvih porodica sada ima 2.166.

On je podsjetio da je Grad sa Vladom Srpske do sada obezbijedio oko 900 stambenih jedinica za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, kao i novčana sredstva za stambeno zbrinjavanje  oko 360 porodica.

– I dalje ćemo nastojati napore da tim porodicama olakšamo život, iako im se nikada ne možemo odužiti – istakao je Gavranović.

Sin poginulog borca Jovica Marčeta nada se da će u narednom periodu svi borci koji su položili svoje živote za Srpsku biti odlikovani, a za odlikovanje koje je dobio za svoga oca kaže da mu puno znači, jer govori da njegova žrtva nije zaboravljena.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.