TV K3

android aplikacija

instaliraj

Odlična vijest za nastavak Premijer lige BiH stigla iz RS-a

Odlična vijest za nastavak Premijer lige BiH stigla iz RS-a
Štab za vanredne situacije RS-a danas je na 39. sjednici donio odluku koja daje nadu za nastavak Premijer lige BiH.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine se zalaže da se prvenstvo nastavi početkom juna, no odlukom vlasti u RS-u bilo je zabranjeno održavanje nogometnih utakmica najmanje do 1. jula, što bi značilo da ne bi bilo dovoljno vremena da se prvenstvo privede kraju.

Ipak, danas je u tački tri Zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom u RS-u navedeno da se “do 8. 6. 2020. godine zabranjuju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista”.

To bi trebalo značiti da se nogometno prvenstvo neće moći igrati prije 8. juna, što ne znači da će se tog datuma i definitivno moći igrati u RS-u.

Štab za vanredne situacije RS-a će morati na narednoj sjednici donijeti i definitivnu odluku o produžavanju zabrane igranja prvenstva nakon 8. juna ili potvrdi da će se Premijer liga BiH moći nastaviti tog datuma.

Ovo je svakako odlična vijest za sve ljubitelje bh. nogometa s obzirom da je situacija u cijeloj zemlji sve bolja i bolja i sve je manje prepreka da se Premijer liga BiH privede kraju. Vlasti FBiH su već ranije najavile da će dozvoliti igranje Premijer lige BiH početkom juna.

Do kraja prvenstva ostalo je još 11 kola, a velika borba se vodi za titulu prvaka, ali i za opstanak u elitnom rangu bh. nogometa.

KLIX.BA

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.