TV K3

android aplikacija

instaliraj

Odgođeni El Klasiko igraće se usred sedmice

Odgođeni El Klasiko igraće se usred sedmice

Barselona je u subotu 26. oktobra trebala ugostiti Real Madrid. Ali jedan od najvećih svjetskih derbija gotovo sigurno neće se igrati taj dan.

Španski fudbalski savez i La Liga ne žele da se meč igra u Barseloni. Taj grad, kao i cijelu Kataloniju, paralizuju veliki protesti zato što je španski Vrhovni sud na kazne dugotrajnog zatvora osudio organizatore referenduma o nezavisnosti Katalonije održanog prije dvije godine.

Vodstvo obje institucije španskog fudbala ne dopušta da u takvoj situaciji, kada je Katalonija na nogama zbog odluka službenog Madrida, u buntovnu pokrajinu dolazi omraženi simbol glavnog grada Španije.

Koliko se ovo ozbiljno shvata govori i to što je Vlada Španije saopštila da se protivi odigravanju El Klasika u Barseloni. Zato je La Liga predložila da se ova utakmica igra u Madridu, pa da se onda derbi u martu, koji je trebao biti na Bernabeuu, prebaci na Kamp Nou. Ali taj prijedlog odbili su i Barselona i Real.

Zato je takmičarska komisija Fudbalskog saveza Španije saveza najbliža odluci da se odgođeni derbi igra u Barseloni, ali 18. decembraa. La Liga nije najsretnija tim datumom jer riječ je o srijedi, ali zbog prebukiranog rasporeda oba kluba, kao i španskog fudbalskog kalendara, čini se kao jedini mogući. Uostalom, i toga dana igraju se utakmice prvog kola Kupa kralja.

(index.hr)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.