Odbor porodica poginulih traži sankcionisanje Srba koji su lažno svjedočili za Orića (VIDEO)

Odbor porodica poginulih traži sankcionisanje Srba koji su lažno svjedočili za Orića (VIDEO)

Predstavnici Odbora porodica poginulih i zarobljenih boraca BORS traže od Predsjedništva ove organizacije da najoštrije osude oslobođajuću presudu ratnom komandantut tzv. Armije BiH Naseru Oriću. Takođe, najavljuju i pokretanje inicijative protiv određenog broj svjedoka Srba koji su mijenjali iskaze i lažno svjedočili u Orićevu korist.
Nakon skoro tročasovne sjednice, iz Odbora porodica poginulih boraca Boračke organizacije kao glavni zaključak izdovjili su zahtjev koji će uputiti Predsjedništvu BORS-a za osudu oslobađajuće presude ratnom komandantut tzv. Armije BiH Naseru Oriću.

Najavljuju i pokretanje inicijative protiv određenog broj svjedoka, Srba koji su mijenjali iskaze i lažno svjedočili u njegovu u Orićevu korist.
Pomoćnik ministra rada i boračko – invalidske zaštite Duško Milunović ovaj zahtjevunije komentarisao ali je najavio zbrinjavanje porodica poginulih boraca koje do sada nisu zbrinute.
Iz Odbora porodica poginulih boraca Boračke organizacije na današnjoj sjednici raspravljali su i o podjeli posthumnim odlikovanjima boraca VRS, zakljuvši da se ova dodjela pretvorila u pravu lakrdiju.
Iz ovog odbora najavljuju da će obratiti predsjedniku RS, kako bi bili odlikovani samo oni sitinski borci VRS koji su ginuli na prvim borbenim linijama.


TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.