Odbojkašice Srbije se zagrijavaju: Set upozorenja protiv Bugarske

August 25, 2019, 4:18 pm

Reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu. Poslije trijumfa u prvom kolu protiv Finske rezultatom 3:0, Srbija je danas pobijedila Bugarsku sa 3:1 (16:25, 25:21, 25:20, 25:16)

Loše je Srbija otvorila meč pa je dozvolila Bugarkama da nakon početnog rezultata 3:3 Bugarke naprave seriju od 6:0 i povedu sa 9:3. Nije su se izabranice selektora Zorana Terzića uspjele vratiti u ovaj set, Bugarska je povela sa 12:5. U nekoliko navrata Srbija je usjela prići na pet poena ali nije u prvom setu bilo dovoljno potrebne energije da se preokrene rezultat.

Već od početka drugog seta, Srbija je zaigrala mnogo kvalitetnije, što je odmah bilo vidljivo i na rezultatu. Brankici Mihajlović koja je jedina bila raspoložena i u prvom setu, počele su da se priključuju i ostale igračice, prije svih Tijana Bošković, pa je Srbija povela sa 6:2, a u nastavu seta nijednom nije dozvolila Bugarkama da zaprete.
Iako nije bila na najvišem nivou

Nastavila je Srbija da igra dobro i trećem i u četvrtom setu pa je uspjela zabilježiti i drugi trijumf na šampionatu.

I u ovom meču za Srbiju nije igrala Silvija Popović, prvi libero koja je još uvijek na poštedi zbog povrede zgloba ali prema najavama iz stručnog štaba ova odbojkašica će biti spremna u nastavku šampionata.

Izvor: srpskainfo 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *