Od danas u Srpskoj dozvoljeno treniranje pojedincima i klubovima

May 18, 2020, 7:08 am
Poslije dva mjeseca čekanja na sportska borilišta, bar kada su u pitanju treninzi, danas mogu da se vrate sportisti u Republici Srpskoj.

Naravno, rad na treninzima biće prilagođen vremenu u kojem se nalazimo pa će na početku on biti olakšan individualnim sportovima, ali će i kolektivni moći da krenu sa mrtve tačke. Ministarstvo porodice, omladine i sporta je u saradnji sa Institutom za javno zdravstvo napravilo 25 mjera koje moraju da se poštuju kako ne bi bile prekršene mjere koje su na snazi tokom pandemije virusa korona.

– U sportskim dvoranama preporučuje se da budu obezbijeđena najmanje tri mjesta za dezinfekciju ruku, a na otvorenim terenima najmanje šest mjesta. Sportistima se preporučuje da tokom treninga drže odstojanje od dva metra, a u kontaktnim i kolektivnim sportovima preporučuje se da kontakt imaju uvijek iste osobe. Lopte, drugi rekviziti i ostala oprema moraju da se dezinfikuju između treninga – navodi se, između ostalog, u pravilima.

Takođe, sportisti su obavezni da nose masku kad god je to moguće, a prilikom treninga na deset metara kvadratnih može da bude jedna osoba.

Glas   Srpske

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *