TV K3

android aplikacija

instaliraj

Očekuje se podizanje optužnice protiv Zorana Marjanovića!

Očekuje se podizanje optužnice protiv Zorana Marjanovića!

Psihijatrijsko vještačenje Zorana Marjanovića, koji je osumnjičen da je ubio suprugu Jelenu Krsmanović, obavljeno je u ponedeljak u Centralnom zatvoru u Beogradu, saznaje „Blic“.

Psihijatri koji su pregledali Marjanovića treba da ustanove u kakvom je stanju Zoran bio u vrijeme Jeleninog ubistva i ima li tragova duševne poremećenosti.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje vodi istragu protiv Zorana Marjanovića, naložilo je, nakon što je saslušalo sve svjedoke, psihijatrijsko vještačenje Zorana Marjanovića kako bi se utvrdilo da li je bila isključena ili smanjena uračunljivost osumnjičenog prilikom ubistva supruge Jelene, za koje je osumnjičen.

Ovo vještačenje ukazaće na to da li je u vrijeme Jeleninog ubistva kod Zorana Marjanovića postojala duševna bolest, privremena duševna poremećenost, zaostali duševni razvoj ili druga teža duševna poremećenost.

Takođe, vještak će tužilaštvu, ako je utvrdio prisustvo nekog poremećaja duševnog stanja, dati mišljenje o njegovom uticaju na sposobnost Marjanovića da shvati značaj svog djela ili upravlja svojim postupcima.

Kako je za „Blic“ nedugo nakon hapšenja Marjanovića kazao forenzički psiholog Milan Kostić, u sudskoj praksi se pokazalo da je osoba koja godinu i po dana bez zadrške javno priča o smrti svoje žene najčešće – psihopata.

On je na osnovu činjenica, objavljenih tekstova, ali i izjava koje je godinu i po dana za medije davao Zoran Marjanović, suprug ubijene pjevačice Jelene Krsmanović, napravio profil njegove ličnosti i zaključio da je Marjanović narcisoidan čovjek.

“Zasad može da se kaže da je u pitanju čovjek koji o svojim postupcima i ponašanjima nedovoljno objektivno sudi. A kada te događaje prikazuje drugima, nastoji da sebe po svaku cijenu zaštiti”, rekao je tada Kostić.

Da li je ovo mišljenje i stručnjaka koji su vještačili Marjanovića, biće poznato nakon što njihovo mišljenje stigne u Više tužilaštvo.

“Samo je pitanje dana kada će u tužilaštvo stići i rezultati vještačenja mobilnih telefona članova porodice Marjanović, ali i kada će protiv Zorana biti podignuta optužnica”, kaže izvor „Blica“ upućen u slučaj.

3D fotografije beživotnog tijela

U isto vrijeme, Centar za forenzička istraživanja Novi Sad dostavio je redakciji „Blica“ ekskluzivne 3D fotografije pronalaska pjevačicinog beživotnog tijela u kanalu kod nasipa u Crvenki, koje su, kako je naveo direktor CFI Nenad Šipka, najvjerniji prikaz fotografija sa uviđaja od 3. aprila 2016. godine.

“Pregledom fotografija se dolazi do saznanja zašto Jelena nije pronađena u noći pretrage između 2. i 3. aprila 2016. godine. Na njima se jasno vidi da je njeno tijelo bilo skroz potopljeno u vodu i da se jedva naziralo”, kazao je Šipka.

On je objasnio da je to osnovni razlog zašto pjevačicino tijelo psi tragači nisu pronašli u noći pretrage.

“Molekuli mirisa se na površini vode zadržavaju oko sat vremena. Strujanjem vazduha molekuli se raspršuju u vazduh, a vizuelno je bilo nemoguće u toku noći na tom mjestu primijetiti tijelo”, zaključuje on.

 

(Blic)

Komentarišite

Your email address will not be published.