Dobri odnosi Srpske i Srbije među najvažnijim prioritetima SNSD-a

January 14, 2022, 3:13 pm

Dobri odnosi Republike Srpske i Srbije su među najvažnijim prioritetima politike SNSD-a. Oni su prethodnih godina dostigli najviši nivo kroz političko razumijevanje, planske aktivnosti na realizaciji zajedničkih projekata od strateškog značaja, posebno u oblasti saobraćajne infrastrukture i energetike.

SNSD pozdravlja podršku i doprinos Srbije razvoju lokalnih zajednica u Republici Srpskoj kroz različite projekte, čime je dala nemjerljiv doprinos sveukupnom razvoju Republike Srpske i nastojanjima naših institucija na pravljenju boljih uslova za život naših građana.

SNSD pozdravlja opredjeljenje Srpske i Srbije da i dalje zajednički rade na unapređenju međusobnih odnosa, u funkciji čega su i današnji razgovori  srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

SNSD smatra da o svakom konstruktivnom prijedlogu, važnom za poboljšanje pozicije Republike Srpske i srpskog naroda u cjelini, treba razgovarati.

Sigurno je da će dodatnom osnaživanju naših sveukupnih odnosa doprinijeti i danas dogovoreni Veliki sabor Srbije i Srpske, kao i zajednička sjednica dvije vlade.

Izvor: Saopštenje SNSD

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.