TV K3

android aplikacija

instaliraj

Oblikujte trbušnjake i zategnite stomak

Počnite s vježbama već danas i za dvije-tri nedjelje ćete ponosno nositi kratke majice i bikini.

Oblikujte trbušnjake i zategnite stomak

Sezona kupaćih kostima je već počela i sada je pravo vrijeme da pokažete stomak. Mnoge dame nisu baš srećne zbog toga budući da im se masne naslage najbrže talože u tom dijelu tijela.

Istina, muškarci uglavnom ne vole žene s izraženim trbušnjacima, ali lijepo zaobljen stomak i vitak struk su im izuzetno privlačni, zato počnite s vježbama već danas i za dvije-tri nedjelje ćete ponosno nositi kratke majice i bikini.

Vježba 1

Lezite na leđa i blago savijte koljena. Podignite se od podloge pod uglom od 45 stepeni, a ruke držite pravo u pravcu koljena. Zadržite se u ovom položaju 60 sekundi, polako udišite i izdišite, pa se vratite u prvobitni položaj. Vježbu ponovite 15 puta.

Vježba 2

Iz ležećeg položaja podignite noge ne savijajući ih u koljenu, a zatim i leđa, tako da vam šake budu pored koljena. U ovom položaju ostanite 30 sekundi pa se vratite u početni i odmorite. Uradite 15 ponavljanja.

Vježba 3

Napravite pauzu tridesetak sekundi nakon prethodne vježbe, zatim stavite ruke iza glave. Desnu nogu savijte u koljenu, a lijevo stopalo naslonite na koljeno desne. Laktom desne ruke dotaknite 15-20 puta lijevo koljeno, pa promijenite stranu.

Vježba 4

Ispružite noge i ruke pored tijela, pa podignite obje noge istovremeno i oslonjeni na ruke podižite i spuštajte kukove koliko možete. Uradite vježbu 10 puta, malo odmorite, pa uradite još jednu seriju ili dvije ako ste u formi.

 

Nezavisne

Komentarišite

Your email address will not be published.