Objavljen snimak pokušaja paljenja srpske zastave u Gračanici (VIDEO)

November 21, 2020, 5:18 pm

Tri nepoznate osobe pokušale su sinoć oko 22 časa da zapale srpsku zastavu kod spomenika Milošu Obiliću u Gračanici.

Sada je objavljen snimak ovog incidenta.

U namjeri da zapale zastavu spriječili su ih mještani Gračanice koji su se u tom trenutku nalazili u neposrednoj blizini spomenika.

Predsjednik opštine Gračanica Srđan Popović apelovao je danas na odgovorne institucije da pronađu odgovorne za posljednje incidente u Gračanici. On je povodom pokušaja paljenja srpske zastave kod spomenika Milošu Obiliću u Gračanici rekao da je narod uznemiren i apelovao na uzdržanost, piše Kosovo onlajn.

– Odmah nakon što je postavljen bilbord u Kišnici upozoravali smo da to može da bude okidač za nemile događaje. Sinoć smo imali pokušaj paljenja zastave. Stupli smo u kontakt sa očevicima nakon čega smo pozvali policiju koja je izvršila uviđaj. Očekujemo da se odgovorni pronađu. Da li su ovi slučajevi povezani, to ćemo vidjeti. Očekujem od policije da nam saopšti dokle je stigla sa istragom, i da konačno saznamo da li smo bezbjedni ili nismo – rekao je Srđan Popović.

Predsjednik opštine Gračanica izrazio je žaljenje i zabrinutost što niko i dalje nema sluha za ono što se dešava u Gračanici.

(Srpskainfo – Foto: RTS SCREENSHOT)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *