Objavljen prvi podkast „Opšti izbori 2022“

May 13, 2022, 8:20 am

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je na internet stranici www.izbori.ba , you tube kanalu  https://bit.ly/3l3Zd11  i tviteru https://twitter.com/IZBORI_BA  objavila prvi podcast “Opšti izbori 2022”.

U okviru projekta kojeg Centralna izborna komisija BiH realizuje uz podršku Udruženja izbornih zvaničnika u BiH i Ambasade Švicarske u BiH u narednih sedam mjeseci bit će objavljeno 14 podkast-a (po dva mjesečno).

– Cilj ovog projekta je jačanje transparentnosti rada Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine kao i pružanja tačnih i pravovremenih  informacija svim  učesnicima u izbornom procesu (politički subjekti, kandidati, birači, izborni posmatrači, članovi izborne administracije, mediji). Svaki od 14 podkast-a će biti fokusiran na konkretan segment izbornog procesa u kojima će se dati odgovori na najčešće postavljena pitanja.Tema danas objavljenog prvog podkast-a je: „Portal e-Izbori, sa fokusom na elektronsku prijavu birača za glasanje izvan BiH“ – saopšteno je iz CIK-a.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine se zahvaljuje Udruženju izbornih zvaničnika u BiH i Ambasadi Švicarske na podršci u realizaciji projekta izrade i objave podkast-a „Opšti izbori 2022“.

(TV K3 – Foto: CIK BiH)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.