Nuhodžić: Očekujemo međunarodnu pomoć do večeras

Nuhodžić: Očekujemo međunarodnu pomoć do večeras

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić očekuje da će Centar za vanredne situacije Evropske komisije u Briselu do večeras prihvatiti zahtjev Crne Gore za pomoć u gašenju požara i da će poslati svoje jedinice.

On je ocijenio da je stanje na požarištima pod kontrolom, da su sve vatrogasne jedinice sa primorja na terenu, te da su im u pomoć došle i kolege iz gradova sa sjevera Crne Gore.

Nuhodžić je rekao novinarima u Tivtu, nakon obilaska požarišta, da su se u gašenje požara uključili i avioni čim su vremenske prilike to dozvolile.

On kaže da je obišao sva ugrožena područja na Luštici i da je plameni front dug najmanje 15 kilometara, ali da to nije razlog za proglašavanje vanrednog stanja na teritoriji opština Tivat i Kotor.

Nuhodžić je odbacio svaku odgovornost Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, naglašavajući da su oni postupili profesionalno, ali da su situacija i splet okolnosti jednostavno bili takvi da su požari poprimili velike dimenzije.

On je posebno pohvalio sve koji su jutros učestvovali u akciji evakuacije mještana i turista sa Luštice morskim putem i naglasio da je, uprkos svemu, srećna okolnost što nema povrijeđenih i što vatra nije pričinila veću štetu, osim što je izgorjela jedna vikendica, a jedna kuća je oštećena.

Komentarišite

Your email address will not be published.