TV K3

android aplikacija

instaliraj

NSRS: Glasanje o apsolviranim tačkama dnevnog reda

NSRS: Glasanje o apsolviranim tačkama dnevnog reda

Narodna skupština Republike Srpske danas će nastaviti sjednicu, glasanjem o apsolviranim tačkama dnevnog reda.

Skupština je razmotrila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici koji predviđa pružanje zaštite žrtvi nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i stvaranje uslova za sprečavanje ponavljanja tih slučaja.

Obrazlažući ovaj nacrt zakona u parlamentu Srpske, ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović rekla je da se ovim zakonskim rješenjem žrtvi nasilja u porodici obezbjeđuje neophodna zaštita u vidu izricanja hitnih mjera, te da se u narednom periodu od 30 dana mogu izreći i zaštitne mjere kojima se obezbjeđuje produženje te zaštite.

Prethodno je razmotren Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju.

Skupština je razmotrila i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o oružju i municiji kojim se dodatno ukidaju administrativne barijere kada je riječ o uslovima za nabavljanje oružja.

Poslanici su ranije razmotrili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru kojim se, između ostalog, definiše odgovornost za prekršaje ugostitelja kao preduzetnika, preciznije propisuju određeni prekršaji javnog reda i mira, te definiše novi prekršaj “neprijavljivanje prekršaja javnog reda i mira”.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će naknadno biti određen termin nastavka četvrte redovne sjednice.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

RTRS

Komentarišite

Your email address will not be published.