TV K3

android aplikacija

instaliraj

NS RS: Sa dnevnog reda povučene sve deklaracije

U Banjaluci je u toku šesta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske. Premijerka Republike Srpske, Željka Cvijanović, odgovarajući na pitanja poslanika u Narodnoj skupštini, izjavila je da, ukoliko se migrantska kriza desi u BiH, svi nivoi vlasti moraju imati adekvatan odgovor na taj problem.

NS RS: Sa dnevnog reda povučene sve deklaracije

Prethodno, sa dnevnog reda povučeni su svi prijedlozi deklaracija. Povučena je i Deklaracije o priznanju genocida nad Jermenima od 1915. do 1917. godine. Tu Inicijativu u skupštinsku proceduru uputio je predsjednik Republike Milorad Dodik.

Po zahtjevu Kluba poslanika SNSD-a, DNS-a i SP-a, sa dnevnog reda povučen je prijedlog Rezolucije o osudi zločina u Srebrenici.

I opozicija je povukla svoj zahtjev da se u dnevni red uvrsti Deklaracija o osudi zločina nad Srbima od strane Nezavisne države Hrvatske.

Da Deklaracija o osudi zločina nad Srbima od strane NDH zaslužuje da se nađe na dnevnom redu, svi srpski poslanici su saglasni. Ali, kako je potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić obrazložio, o ovoj inicijativi će se raspravljati na nekoj od narednih sjednica, kada se ispoštuju sve tehničke procedure, kako ne bi bilo prigovora.

Na dnevnom redu je i zahtjev opozicije za razrješenje potpredsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića. U okviru Aktuelnog časa,  odgovore na poslanička pitanja daje predsjednica Vlade Željka Cvijanović, ali bez prisustva poslanika opozicije koji su napustili skupštinsku salu.

Razlog napuštanja obrazložili su spornim audio materijalom o navodnoj kupovini poslanika.

Prije početka sjednice ispred Narodne skuptštine okupila se grupa nezadovoljnih boraca, zbog najavljenog Nacrta zakona o pravima izabranih predstavnika Republike Srpske u periodu od 1991. do 96. godine, koji poslanicima prvog saziva predviđa naknadu u iznosu od 1200 maraka. Skup je ogranizovala Stranka socijalne sigurnosti srpskih boraca koju predvode Aco Prelić, Nikola Dronjak i Tihomir Gligorić.

 

(RTRS)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.