TV K3

android aplikacija

instaliraj

NS RS: Prihodi Fonda za zaštitu životne sredine 2,86 miliona KM

Ukupni prihodi Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske u 2013. godini iznosili su 2,86 miliona KM, što je za 7,42 odsto više od planiranog, izjavio je večeras direktor Fonda Srđan Todorović.

NS RS: Prihodi Fonda za zaštitu životne sredine 2,86 miliona KM

Ukupni rashodi Fonda u 2013. godini iznosili su 1,59 miliona KM ili oko 40 odsto manje u odnosu na plan, rekao je Todorović na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, predstavljajući izvještaj o izvršenju plana rada i i finansijskog plana ovog fonda za 2013. godinu.

Govoreći o aktivnostima Fonda u oblasti upravljanja ambalažnim otpadom, kao posebne vrste otpada, Todorović je rekao da je uspostavljena saradnja sa Upravom za indirektno oporezivanje u prikupljanju podataka o ukupno uvezenim količinama robe upakovane u ambalažu, a što je poslužilo za uspostavljanje sistema praćenja i analize opterećenja životne sredine ambalažnim otpadom u Srpskoj.

Todorović je rekao da je u 2013. godini Fond, između ostalog, učestvovao u aktivnostima u vezi sa provođenjem Konvencije o klimatskim promjenama.

U izvještaju se navodi da su u 2013. godini realizovani programi i projekti, te ostale aktivnosti iz oblasti zaštite, očuvanja i poboljšanja kvaliteta voda, monitoringa zaštite i zagađenja zemljišta, jačanja sistema upravljanja posebnim kategorijama otpada.

Realizovane su i aktivnosti iz oblasti podsticanja čistije proizvodnje, smanjenja emisije štetnih gasova u proizvodnom procesu, finansiranja programa ekološkog obrazovanja i jačanja javne svijesti o pitanjima očuvanja životne sredine.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.