TV K3

android aplikacija

instaliraj

NS RS danas o pravima članova prvog saziva Skupštine

Narodna skupština Republike Srpske nastavlja zasjedanje, a pred poslanicima bi trebalo da se nađe Nacrt zakona o pravima izabranih predstavnika Republike Srpske u periodu 1991-1996. godina, koji je predložio predsjednik Srpske Milorad Dodik.

NS RS danas o pravima članova prvog saziva Skupštine

Dodik je rekao da očekuje da će ovaj Nacrt zakona biti usvojen, s tim da bi poslanicima prvog saziva Narodne skupštine mjesečna primanja bila 800 KM, umjesto prvobitno predloženih 1200 KM.

Smatra da je to fer prema ljudima koji su u političkom smislu poveli srpski narod 1991. godine i koji su zbog toga prošli torturu.

Dodao je da će predložiti da se za ta primanja ne izdvajaju nova sredstva, nego da se postojećoj poslaničkoj strukturi za taj iznos umanje primanja i da se to plati kroz neku vrstu solidarnosti. Protiv ovog zakona je i opozicija i bivši borci koji su juče protestvovali protiv tzv “Dodikovog zakona”.

Bivši borci jasno su juče rekli da su protiv izdvajanja godišnje oko 2,5 miliona KM za naknade, dok istovremeno oni primaju 10 puta manji godišnji borački dodatak.

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.