Novi ugovor koči Jokića

Novi ugovor koči Jokića

Da li će Srbija u napad na evropsku medalju, jedinu koja nedostaje četi ‘orlova’ pod komandom Aleksandra Đorđevića (svjetski su i olimpijski vicešampioni), krenuti sa Nikolom Jokićem, još nije poznato.

Prije dva dana njegov agent Miodrag Ražnatović rekao je da Denver ne želi da njihov najbolji igrač predstjećeg ljeta igra za nacionalni tim Srbije na Evropskom prvenstvu u Turskoj, iako po dogovoru NBA i FIBA, ne može da mu direktno zabrani.

“Prije svega, iskreno, želim da se odmorim i jedva čekam da dođem kući, zavalim se, opustim i uživam sa porodicom. Naravno da ću raditi na sebi i održavati formu za izazove koji me čekaju. Ako se ne varam, Felipe Ajhenberger, pomoćni kondicioni trener, ili Stiv Hes, glavni kondicioni trener, biće dvije nedjelje u Srbiji tokom ljeta, možda i više, pa ću se u avgustu vratiti u Kolorado”, izjavio je Jokić za medije u Denveru i tako na prvi pogled mogućnost da se pojavi u Turskoj sveo na minimum.

Međutim, potom je dodao da odluka o njegovom rasporedu nije konačna.

“Mislim, ne znam još. Ne znam kada ću se vratiti zbog reprezentacije. Tako da moram da razmislim o tome”, bio je iskren srpski internacionalac, koji je ove sezone blistao u dresu Nagetsa, zbog čega je već u Koloradu stekao status zvezde, ali i zbog čega uprava Denvera razmišlja već ovog leta da mu ponudi produženje saradanje koja ističe na kraju sljedeće sezone.

Ukoliko bi se to desilo, odnosno ukoliko bi postigli dogovor, Nikola bi od sljedećeg ljeta bio vjerovatno najplaćeniji igrač ekipe, u šta niko ne sumnja, jer i zaslužuje veliki ugovor. Ali, u tom slučaju, uprava Denvera bi se potrudila da na ga svaki način posavetuje da preskoči reprezentativne obaveze, kako njegovom eventualnom povredom ne bi ugrozila sopstvenu investiciju.

Naravno, uvijek postoji osiguranje, koje nacionalni savezi u saradnji sa FIBA i NBA uplaćuju za sve igrače. Ali u ovom slučaju, pošto aktuelni ugovor važi do ljeta 2018, a novi bi počeo da teče tek od ljeta 2018, po slovu zakona bio bi osiguran samo sadašnji koji je daleko manji nego što će biti sljedeći.

Ukratko, ma koliko neko želio da se složi s tim ili ne, ko plaća i to ogroman novac, taj i ima i određena prava da uslovi zaposlenog i to nije samo slučaj kada su u pitanju naši internacionalci u NBA, već i znatan broj drugih stranaca u najkvalitetnijoj ligi na svijetu.

Najvažnije je, ne samo kada je Jokić u pitanju, da selektor Đorđević pri saopštavanju spiska, pred početak priprema, ima potpuno jasnu sliku na koga može da računa, a na koga ne.

 

(novosti.rs)

Komentarišite

Your email address will not be published.