Novi Pazar nestrpljivo čeka Vučića i Erdogana

Novi Pazar nestrpljivo očekuje dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koji u utorak stižu u posetu tom gradu.

Novi Pazar nestrpljivo čeka Vučića i Erdogana

Po gradu su istaknute zastave Srbije i Turske, kao i bošnjačke zastave. Sa tim zastavama je večeras oko 300 novopazarskih taksista prodefilovalo gradom, trubeći sirenama.

Uži centar grada je kompletno okićen, naspram opštine postavljen je veliki transparent na kome između Vučićevog i Erdoganovog imena stoji srce.

Na zgradi gradske uprave takođe su postavljeni transparenti na srpskom, bosanskom i turskom jeziku.

Gradski bedem je takođe u znaku dolaska dvojice predsednika, na kojem je laserom napisano: “Dobrodošli predsednici Erdogan i Vučić”.

Резултат слика за novi pazar dolazak erdogana

Ispred zgrade Gradske uprave, građani se putem lokalnih televizija pozivaju da dočekaju Vučića i Erdogana.

Dvojica predsednika će u Novi Pazar stići oko 12 časova, gde će imati sastanke sa predsednicima osam opština i potpisivanje protokola o saradnji između Novog Pazara, Raške i Turske.

Takođe, u Novom Pazaru se očekuju i predstavnici opština iz drugih delova Srbije.

Erdogan i Vučić prošetaće šetačkom zonom u Novom Pazaru, zatim otići na ručak, nakon čega će predsednik Turske prisustvovati sastanku Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Turska je u Novi Pazar tokom prethodnih nekoliko godina već ulagala – obnovljene su dve škole, porodilište i zgrada suda.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je za RTS da je veliki značaj posete Erdogana tom gradu, pre svega ekonomski, ali i u smislu infrastrukture koja je, kaže, vrlo loša u okolnim mestima.

Uži centar grada biće blokiran tokom posete predsednika Srbije i Turske.

(RTS)

Komentarišite

Your email address will not be published.