TV K3

android aplikacija

instaliraj

Novi Office 2019 za Mac i Windows

Novi Office 2019 za Mac i Windows

Microsoft je predstavio Office 2019 za Mac i Windows računare, za početak će ga dobiti Volume Licence korisnici, a kroz nekoliko sedmica i ostali korisnici.

Microsoft je predstavio finalnu verziju Officea 2019 za Mac i Windows računare. Kako su naveli radi se o offline verziji koja se temelji na Officeu 365 ProPlus.

Office 2019 namijenjen je kompanijama i korisnicima koji još nisu spremni da svoje poslovanje vežu uz cloud tehnologije.

Microsoft navodi da je Office 2019 jednokratno izdanje i da ubuduće neće dobijati nove verzije (eventualno samo ispravke bagova, ukoliko ih bude).

Novosti će biti rezervisane isključivo za Office 365 ProPlus koje će dobijati u mjesečnim intervalima, uključujući podršku za AI i drugo.

Word 2019 i Outlook 2019 između ostalog dobili su podršku za Read Aloud, Text Spacing i Focus Mode.

Dok su prve dvije jasne same po sebi, treća omogućava da se korisnik koncentriše samo na bitan sadržaj.

Na primjer, manje bitni mejlovi biće prolongirani za kasnije. Word ima i poboljšani translator.

Excel 2019 je pored novih formula dobio i snažnije alate za analizu podataka i nove grafikone i poboljšani PowerPivot. S PowerPointom 2019 moguće je sada izrađivati filmske prezentacije za što će se pobrinuti novi prelazi – Morph i Zoom. Tu je još i podrška za SVG i 3D modele te mogućnost rada s 4K videom.

Zajedničko za sve programe iz Officea 2019 je poboljšani Ink koji omogućava rad s digitalnim olovkama.

Microsoft je najavio kako će u skorije vrijeme stići i novi Exchange Server 2019, Skype for Business Server 2019, SharePoint Server 2019 i Project Server 2019.

Nezavisne novine

Komentarišite

Your email address will not be published.