TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nove uvrede u NSRS: Tamindžija Stanivukoviću- Znaju li ti roditelji da si gej? (VIDEO)

Nove uvrede u NSRS: Tamindžija Stanivukoviću- Znaju li ti roditelji da si gej? (VIDEO)

Klub PDP-a u Narodnoj skupštini RS zatražio je da se sa sjednice udalji Ilija Tamindžija, poslanik kluba SNSD-a, nakon što je u toku skupštinske rasprave pitao PDP-ovog poslanika Draška Stanivukovića u sali “da li njegovi roditelji znaju da je gej”.

Sjednica Narodne skupštine je nakon toga prekinuta na pola sata.

Poslnici PDP-a su na pauzi u holu održali konferenciju za novinare i tražili sankcije za Tamindžiju.

Poslanici su se nakon toga izjašnjavali o povredi Poslovnika, i većinom je izglasano da Poslovnik nije povrijeđen.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić rekla je da je Tamindžija na sjednicama ranije iznio uvrede i na njen račun, dodavši da će tražiti da se o tome izjasni i Etički odbor parlamenta.

“Iznošenjem uvreda vrijeđa se lični integritet poslanika i ako se ovako nastavi imaćemo stalne prekide sjednica. Želimo da sačuvamo dignitet Narodne skupštine i svih poslanika”, rekla je Trivićeva i dodala da je Tamindžija iznosio uvrede i na račun poslanika te stranke Ljubiše Krunića.

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica rekao je da su od opozicije i PDP-a ranije takođe iznošene uvrede i teške riječi na račun Ilije Tamindžije, ali da nije bilo pozivanja na kršenje poslovnika, kako to radi sada PDP.

Podsjetimo, Tamindžija je prošle sedmice na sjednici Narodne skupštine RS rekao da je poslanik PDP-a Jelena Trivić zaljubljena u partijskog kolegu Stanivukovića.

Stanić nazvao ministra finansija Zoru Vidović glupačom

Šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić ponovo je danas u Narodnoj skupštini RS nazvao ministarku finansija Republike Srpske Zoru Vidović glupačom.

“Ja sam to namjerno ranije rekao da mi ona dokaže to što tvrdi. Sve dok to ne dokaže ona je za mene glupača”,  istakao je Stanić tokom sjednice NSRS.

Na njegovu izjavu reagovala je poslanica PDP Gordana Vidović koja je kazala da je neophodno stati u kraj takvim izjavama u parlamentu Srpske.

“I ranije sam upozoravala da se mora prestati sa vrijeđanjem. Moramo ići u izmjene Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske kako bi se ovome stalo u kraj.  Mislim da bi to trebao biti zadatak predsjednika Odbora jednakih mogućnosti. Ako mi u parlamentu Srpske dozvoljavamo sebi da vrijeđamo jedni druge onda šta to govori o nama i NSRS”, istakla je Vidovićeva, prenosi Srpskainfo.

Podsjećamo, Stanić je na jednoj od prethodnih sjednica NSRS ušao u verbalni okršaj sa ministarkom Vidović, koju je tom prilikom nazvao glupačom.

Izvor: Nezavisne/

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.