TV K3

android aplikacija

instaliraj

Novalić: Nužna saradnja sa MMF-om

Predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić rekao je da je saradnja BiH sa MMF-om nužna u trenutnoj situaciji, te da će MMF u periodu pokretanja reformi na osnovu inicijative EU pratiti BiH, kako u vidu podrške, tako i kod davanja finansijske pomoći.

Novalić: Nužna saradnja sa MMF-om

Novalić je naveo da FBiH ima 137 miliona KM obaveza koje nisu evidentirane u budžetu i da sanacija ovih neprikazanih obaveza uošte neće biti moguća bez novca MMF-a i bez novca od emisije trezorskih zapisa.

– Tako je kako je. Nama sada valja s ove pozicije raditi dalje. Ne smijemo se osvrtati. Znamo da su problemi narasli – rekao je Novalić za sarajevsku štampu.

Prema njegovim riječima, o statusu rukovodilaca javnih preduzeća FBiH, koje je imenovala prethodna vlast, trenutno se prikupljaju podaci.

Novalić smatra da je individualno pitanje od “firme do firme”, da li mijenjati stvari ili čekati isticanje mandata direktora.

– Gdje je funkcionalno ne treba mijenjati, a gdje nije treba izvršiti promjene. To je pitanje kvaliteta, ovo je iz moje perspektive. Naravno tu postoje i zahtjevi stranaka – naveo je federalni premijer.

RTTS

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.