Njihova sudbina potresla je mnoge: Svi su znali da su djeca sama

February 13, 2020, 3:21 pm

Institucija zaštitnika građana pokrenula je nadzor nad radom Centra socijalni rad u Alibunaru, zbog slučaja šestoro djece koja žive osam mjeseci sama, bez roditeljskog staranja, rekao je zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Postupak su, kako kaže, pokrenuli odmah nakon što se pojavila informacija u medijima kako šestoro djece starosti od tri do 15 godina živi u selu Novi Kozjak kod Alibunara.

– Infomacije koje smo dobili ne dozvoljavaju čekanje, ni u roku koji je zakonom predviđen, a to je odgovor Centra za socijalni rad. Djeca se nalaze u lošoj situaciji i tu se mora reagovati i donositi rješenje odmah – rekao je Pašalić.

Prema njegovim riječima, zaštitnik građana radi prema pritužbama građana, ali i po sopstvenoj inicijativi i gdje god su imali saznanja o propustima Centara za socijalni rad, kako kaže, reagovali su, pa će tako biti i u ovom slučaju.

– Smatram da je ovo jedan od većih propusta Centra za socijalni rad, a, prema saznanjima Blica, svi su bili upoznati sa sudbinom ove djece i činjenicom da su prepušteni sami sebi – dodaje on.

Izvor: Blic http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *