“Njena suza, ali i sreća za mene su najveća nagrada” Halil iz Sarajeva vratio starici pronađenu kovertu sa parama, bila u autu koje je kupio od nje

September 18, 2023, 6:43 am

Halil Smajić iz Sarajeva je prije nekoliko dana pronašao kovertu u kojoj je bilo 3.300 KM, a vraćanjem novca stvarnom vlasniku pokazao je dobročinstvo i poštenje.

Naime, Smajić ni u jednom momentu nije pomislio da pronađeni novac zadrži. Kovertu je vratio baki od koje je dan prije kupio automobil marke “golf 2”, gdje je koverta s novcem i bila, a koji je baka prodavala jer je bila u potrebi.

– Preko poznanika čuo sam da jedna baka sa Dobrinje prodaje muževo vozilo, koji je prije četiri godine preselio. Rekao mi je da ta žena automobil prodaje jer treba novac. Iako mi taj automobile nije bio potreban, kupio sam ga kako bi joj pomogao, izašao u susret, jer vozilo nije koristila. Ona je stara i živi sama. Dao sam joj više novca od dogovorene cijene. A, kako je automobil star i kako u je u njega trebalo da se ulaže dosta novca, sa suprugom sam ga pregledao da vidimo šta ćemo trebati popraviti. Otvorimo sam gepek, gledao ima li korozije. Kada sam podigao tapacir supruga je vidjela neku kutiju, a ispod kutije koju smo podigli ispala je koverta. Otvorio sam je, bila je puna novca. Prebrojao sam, ukupno je bilo 3.300 KM. Ni jednog momenta nisam se razmišljao šta uraditi, jer tuđi mi hak ne treba – kazao je za Preporod.info Smajić.

Odmah je, dodaje, uzeo telefon i pozvao vlasnicu. No, kako nije uspio stupiti s njom u kontakt pozvao je poznanika preko kojeg je i saznao za njenu situaciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *