TV K3

android aplikacija

instaliraj

Njena priča je dokaz da izgled vara: Političarka s čudnom frizurom je opasan igrač

Njena priča je dokaz da izgled vara: Političarka s čudnom frizurom je opasan igrač

Ruska senatorka Valentina Petrenko je frizuru digla na viši nivo. Zapravo, nivo je toliko visok da mu se ne nazire kraj.
Ovakav volumen se ne viđa ni u naučnofantastičnim filmovima u kojima zlikovci imaju džinovski mozak ili još jednu glavu.

Aleks Brus-Smit, novinarka “Pedestrian Dailyja”, objavila je nekoliko fotografija na Tviteru. Nakon objave svi su se pitali dvije stvari: “da li je u pitanju ogromna perika ili brinetina kula”?

Diskusija o najmoćnijoj frizuri Rusije se nastavila, pa je mnoge zanimalo kako Valentina uspijeva staviti ukosnice.

Svojim kreacijama na glavi pokazala je čitav spektar frizura, za koje nismo znali da postoje.

Kada su je nedavno u jednom intervjuu pitali o frizuri, rekla je: “Umorna sam od odgovaranja na to pitanje. Kosa mi je kovrdžava i podižem je ukosnicama, to je sve.”
Valentina je bila u ruskom Odboru za socijalnu politiku i doktorirala je u oblasti obrazovanja. Rođena je u Kazahstanu, tečno govori ruski, poljski, engleski i španski.

Da izgled često zna prevariti, pokazuje i njena priča. Valentina je svojevremeno pomogla u pregovorima o oslobađanju djece koja su držana kao taoci, zbog čega je 1993. godine odlikovana Ordenom za hrabrost. Tada su četiri naoružane osobe otele djecu i učitelja u Rostovu na Donu, stavile ih u ukradeni helikopter pun eksploziva i odletjeli su na jug.

Otmičari su tokom nekoliko dana pustili neke taoce, pošto su ispunjeni njihovi zahtjevi da im se osiguraju vojni helikopter i 10 miliona dolara. Kada je helikopter sletio po gorivo, dvojica dječaka, koja su i dalje bila zarobljena, puštena su, i to poslije pregovora otmičara s Valentinom.

Ona je tada ponudila otmičarima da nju uzmu umjesto djece. Ta ponuda nije prihvaćena i na kraju su otmičari – koji su tvrdili da su bolesni i tražili liječenje u Iranu – uhvaćeni.

(Avaz)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.