TV K3

android aplikacija

instaliraj

Njemačka: Žestoki sukobi zbog seksualnog obrazovanja

Grupa od 150 učesnika protesta u Hamburgu zbog "rane seksualizacije" u njemačkim školama i obdaništima napadnuta je bocama, petardama i grudvama u sukobu sa učesnicima kontramitinga.

Njemačka: Žestoki sukobi zbog seksualnog obrazovanja

Noseći plakate sa sloganima kao što su “Ne približavajte se našoj djeci!” i “Obdanište nije klub svingera” demonstrante koji su se okupili u organizaciji grupe “Zabrinuti roditelji” morala je da čuva policija sa svih strana dok su marširali centrom grada.

Konzervativne i većinom religiozne demonstrante uskoro je napala šarena gomila pripadnika seksualnih manjina koji su nosili zastave u bojama duge, veličajući raznolikost i toleranciju.

Nekoliko militantnijih kontra demonstranata pokušali su blokiraju prolaz demonstrantima grupe “Zabrinuti roditelji” u centru grada.

Jedan 15-godišnji dječak zadobio je posjekotine, dok je najmanje jedan učesnik kontrademonstracija priveden.

Slični raniji protesti “Zabrinutih roditelja” okončani su incidentima, uključujući jedan na jugu zemlje kada su pripadnike grupe gađali fekalijama.

Seksualno obrazovanje uči se u NJemačkoj od sedamdesetih godina prošlog vijeka i obavezno je u svim školama, podsjeća agencija “Sputnjik”.

Komentarišite

Your email address will not be published.