TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nikolić: Sa Dodikom imam izuzetno dobru saradnju

Nikolić: Sa Dodikom imam izuzetno dobru saradnju

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je da je uloga njegove zemlje da bude garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, što podrazumijeva i očuvanje Republike Srpske, sa čijim rukovodstvom, predvođenim predsjednikom Miloradom Dodikom, ima izuzetno dobru saradnju.

“Dejtonski sporazum se stalno urušavao i trebalo je da ostane ‘mrtvo slovo na papiru’ za prava Srba, a da se kroz to ‘rušenje Dejtona’ promoviše BiH”, podsjetio je Nikolić.

On je za Radio-televiziju Republike Srpske ocijenio da od potpisivanja Dejtonskog sporazuma nije ni postojala želja da BiH bude izgrađena kao država ravnopravnih entiteta i naroda, već se išlo ka slamanju Srpske.

“Ja ne mogu da učinim ništa da BiH opstane, ako ona to ne želi. Recite mi da li se za ovih 20 godina ikakav lijepak pojavio da poveže BiH. Mislim da takvo nešto uopšte ne postoji”, rekao je Nikolić.

Govoreći o predstojećim izborima u BiH, Nikolić je poručio da će, kao predsjednik Srbije, sarađivati sa svakim ko dobije povjerenje graćana, te napomenuo da nije njegovo da podržava ili ne podržava bilo koju političku opciju.

“S druge strane, sve što može da se pomogne poslije izbora – to sam dužan”, rekao je predsjednik Srbije.

Govoreći o obilježavanju 100 godina od sarajevskog atentata i početka Prvog svjetskog rata, Nikolić je napomenuo da su predstavnici Srbije prvobitno planirali da idu na ceremoniju u Sarajevo, ali su odustali jer ne žele da učestvuju u reviziji istorije.

“Bila je ideja da svi mi idemo u Sarajevo na obilježavanje, ali je došlo do želje da mi tamo ne budemo”, rekao je Nikolić.

On je ocijenio da pokušaji revizije istorije u vezi sa Prvim svjetskim ratom nisu dali rezultate kakve su neki očekivali, te da Srbi, uprkos revizionističkim nastojanjima, 100 godina od početka Prvog svjetskog rata dočekuju dostaojanstveno.

“Mi smo dostojanstveno dočekali obilježavanje tih 100 godina, našeg Gavrila Principa i cijele ideje ‘Mlade Bosne’. To je veličanstveno za srpski narod u cjelini i ne interesuje nas kako će to drugi da shvate”, poručio je Nikolić.

Komentarišite

Your email address will not be published.