Nezapamćen požar na području Ljubinje, vatrogasci mole za pomoć

Situacija na 20 kilometara dugoj liniji požara na području opštine Ljubinje je alarmanta, a stotinjak ljudi, koji nemaju dovoljno opreme za gašenje, bori se da vatrena stihija ne uđe u dva sela, te apeluju na sva vatrogasna društva da im, ukoliko to mogu, dostave naprtnjače.

Nezapamćen požar na području Ljubinje, vatrogasci mole za pomoć

Komandir Vatrogasne jedinice Ljubinje Miodrag Ilić rekao je Srni da se vatra u dva kraka širi prema selima Mrkalji u Pustipust, te da će, ako ne bude presječena, proširiti prema selu Obzir i dalje na magistralu prema Trebinju. “Situacija je katastrofalna. Gore šuma i nisko rastinje.

Vjetar je počeo da duva, što dodatno otežava gašenje i rasplamsava vatru”, istakao je Ilić. On je dodao da imaju dovoljno ljudi, među kojim su vatrogasci, policija i građani, ali da nemaju naprtnjača. Ljubinjski vatrogasci za pomoć su se obratili i Vladi Republike Srpske, kao i kolegama iz susjednih opština.

“Trebinjski vatrogasci ponudili su se da pomognu, ali su bili spriječeni zbog gašenja požara na svojoj teritoriji”, objasnio je Ilić. Požar ovolikih razmjera ne pamti se u Ljubinju.

 

Nezavisne novine

Komentarišite

Your email address will not be published.