TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nesvakidašnji protest mještana: Na rupama puta zasadili cvijeće! (FOTO)

Nesvakidašnji protest mještana: Na rupama puta zasadili cvijeće! (FOTO)

Regionalni put Prnjavor – Čelinac, na prnjavorskoj deonici od Kremne do jezera Drenova, osvanuo je zasađen cvećem, kao odraz bunta ogorčenih meštana na graditelje auto-puta 9. januar, koji su umesto obećane nove asfaltne trake na njihovoj saobraćajnici ostavili rupu do rupe!

U te iste rupe, koje se svakodnevno množe i produbljuju, građani su zasadili tulipane, lale i drugo cveće, čije su snimke dostavili “Novostima”.

Put je uništen tokom petogodišnje gradnje auto-puta Doboj – Prnjavor – Banjaluka, pod teretom teških kamiona, koji su izvezli milione tona kamena sa obližnjeg Ljubića za izgradnju 72 kilometra duge saobraćajnice, iznad Prnjavora.

Put je svečano otvoren početkom oktobra prošle godine, mašine laktaškog “Integral inženjeringa”, skopskog “Granita” i “Minda” iz Mrkonjić Grada su povučene, a pristupni put od Prnjavora do Vijačana je ostao u katastrofalnom stanju.

Vlado Debeljak, kako sam priznaje, kolovođa ove nesvakidašnje akcije, koja je naišla na ogromne simpatije Prnjavorčana, kaže da ge je po povratku na odmor iz Austrije u rodni kraj dočekalo neprijatno iznenađenje.

– Umjesto novog asfalta na putu od Prnjavora do kuće u Donjim Vijačanima dočekao me je totalno uništen put. Gotovo da nema nijednog meštanina koji nije barem jednom probio gumu ili na neki drugi način oštetio svoje vozilo. Svoje nezadovoljstvo, zasad, ispoljili smo sadnjom cveća u deset rupa, a mogli smo u njih najmanje hiljadu, koje nam prazne džepove i svakodnevno zagorčavaju život – kaže Debeljak.

NAJAVLjUJU BLOKADU I TUŽBE

DOBAR deo naše planine je nestao, tačnije ugrađen je u auto-put. Kako čujemo, opština je imala mizernu nadoknadu na ime koncesije, a nama je uz pražnjenje džepova svakodnevni život zagorčan.

Sad vidimo da je trebalo da blokiramo puteve. Cveće je upozorenje, i najava blokade saobraćajnica, kao i podnošenje tužbi protiv svih koji nisu ispunili očekivanja – poručuju meštani.

(Večernje novosti)

Komentarišite

Your email address will not be published.