TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nešić: Radović se nije snašao, kako u Republici Srpskoj, tako i u DNS

Nešić: Radović se nije snašao, kako u Republici Srpskoj, tako i u DNS

Apsurdno je ovo što radi Ustavni sud BiH, koji kaže da se poljoprivredno zemljište ne može knjižiti na entitete i da treba donijeti poseban zakon. Kako nije nezakonito da Brčko distrikt i Federacija BiH, na osnovu zakona koji su donijeli 2009, uz dozvolu supervizora Rafija Gregorijana, knjiže to zemljište, rekao je Nenad Nešić, v.d. predsjednika DNS.

Smatra da je Ustavni sud produžena ruka OHR i SDA, i da se ne bavi pravom nego politikom, prekrajajući Dejtonski mirovni sporazum.

– Oduzeli su nam sve. Zastavu, grb, himnu, a sada bi i zemljište. Ne može neustavan biti 9. januar, a ustavni 25. novembar i 1. mart, kada su Srbi izbrisani iz konstitutivnih naroda i kada je ubijen srpski svat Nikola Gardović – kaže Nešić.

Vladavina prava

Ocjenjuje da kada Ustavni sud počne da se bavi politikom, onda politika treba da zaštiti vladavinu prava.

– Zasjedanje Parlamenta BiH je tek u srijedu i tada ćemo pokazati na djelu to srpsko jedinstvo,tj. da li ono postoji ili ne postoji. Pored devet poslanika iz Republike Srpske, koji čine vladajuću koaliciju na nivou BiH, potreban je da još jedan iz reda SDS i PDP i nijedna odluka na nivou BiH neće moći da se usvoji. Na taj način ćemo natjerati SDA da razgovara – rekao je Nešić u emisiji „Dosije“ na Alternativnoj televiziji.

 

Na pitanje kako će se DNS u narednom periodu ponašati i šta misli o odlasku Milana Radovića iz redova ove stranke, Nešić kaže da ga je ta vijest iznenadila.

– Mislim da se Radović nije snašao u novonastaloj situaciji, kako u Republici Srpskoj tako i u DNS – kategoričan je Nešić.

Strah od sankcija

Govoreći o zasjedanju Narodne skupštine, istakao je da mu je lično žao što makar na glasanju nisu bili svi poslanici iz Republike Srpske, a posebno predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović.

– Čini mi se da su se neki unaprijed uplašili ovih prijetnji sankcijama Metjua Palmera, zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju, pa su se za svaki slučaj izmakli – smatra on.

Nešić ističe da je Demos vanparlamentarna, minorna partija, te da se daje puno na značaju partiji koja ima 4 poslanika, koja su dio parlamentarne većine.

– Svi poslanici DNS su u svakodnevnom razgovoru sa mnom i njihov je cilj jak Demokratski narodni savez – odgovara Nešić na pitanje da li bi moglo biti još odlazaka iz Kluba DNS.

Igra na pobjedu

Ističe da do sada ima podršku preko 20 odbora za mjesto predsjednika stranke.

– Svako ko, u skladu sa Statutom, ima podršku 24 odbora, može biti kandidat. Lično bih volio da bude više kandidata i da i na taj način pokažemo demokratski kapacitet DNS – rekao je on, dodajući da svaku utakmicu igra da dobije, pa tako i ovu.

srpskainfo

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.