Nešić: Nije dobro da se mi ovde vječito ponašamo kao nemoćni i ubogi

January 18, 2022, 9:13 am

Odluke koje je donijela NSRS samo ona može opozvati ili promijeniti.To pravo nema ni jedan pojedinac ili politička stranka.

 

Ključni uzrok donošenja Zaključaka NSRS , nametanje izmjena i dopuna Krivičnog zakona BiH od strane Valentina Incka, nije otklonjen i  ne vidim na osnovu čega se oni mogu preinačiti.

 

Ako ima onih, iz vlasti ili ostatka opozicije, koji misle da trebamo staviti van snage zaključke, očekujemo da iznesu argumente i rješenje za krizu koja je nastala Inckovim nametanjem a dodatno produbljena neustavnom odlukom Ustavnog suda BiH kojom se, nakon poljoprivrednog zemljišta, i šume otimaju od Republike Srpske.

 

Dobro je da imamo Republiku Srbiju u kojoj pronalazimo utočište i razumijevanje, kada god oni koje je narod izabrao da čine dobro Republici Srpskoj, učine da nam je teško.

 

Dobro je da imamo Aleksandra Vučića koji jedini u Evropi i svijetu može da razume iracionalnost avanturizma pojedinaca sa ove strane Drine.

 

Dobro je da je Srbija spremna da pomogne, pa i finansijski, ali nije dobro da se mi ovde vječito ponašamo kao nemoćni i ubogi.

 

Dobro je da smo svi protiv bilo kakavih sankcija, iako pamtimo one koji su zahvaljujući njima postali to što danas jesu.

 

Dobro je sve to! Ali mnogo toga nije dobro.

 

Ništa ne urušava institucije kao oduzimanje njihove ustavne  funkcije.

Kakve su to institucije koje ne donose zakone, već sprovode nametnute?

 

To po definiciji nisu institucije, već pomoćni organi, a ta kategorija ne postoji u Ustavu BiH.

 

Zaključci NSRS su odbrana demokratije i institucija. Odbrana prava  srpskog, bošnjačkog i hrvatskog naroda da zakone donose njihovi izabrani predstavnici, a ne Visoki predstavnici.

 

Tragedija je za sve u BiH sto je izgubljeno vrijeme, a nije se tragalo za rješenjem.

 

Što se umjesto izlaska iz krize ušlo u još dublju krizu.

 

A, kriza se može riješiti samo tako što će se riješiti njen uzrok.

 

Mi nismo produkovali ovu krizu .Oni koji su sve zakuvali imaju i ključ rješenja. Prebacivanje odgovornosti na druge je kukavičluk i dostojno prezira!

 

Predsjednik DNS

Nenad Nešić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *