TV K3

android aplikacija

instaliraj

Neprohodni pravci na području Doboja

Putni pravac Doboj - Tuzla neprohodan je zbog vode na kolovozu na tri lokacije u Stanić Rijeci, Donjoj Orahovici i Miričini, putni pravac Doboj - Šešlije - Modriča u mjestu Majevac, a na putu Prnjavor - Derventa obustavljen je saobraćaj za putnička vozila u Donjim Smrtićima.

Neprohodni pravci na području Doboja

Zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Tuzla – Bijeljina. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Priboja i Tobuta.

Na magistralnom putu Bijeljina – Zvornik u mjestu Janja, prema posljednjim informacijama, saobraćaju sva vozila, ali otežano, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Zbog odrona, i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina. Putnička vozila mogu koristiti regionalni makadamski put Dobro Polje – Jažići – Jelašica – Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Neprohodan je i regionalni put Doboj – Modriča, zbog prekida u odvijanju saobraćaja u mjestu Vranjak.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu Lopare – Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac.

U Federaciji BiH zbog poplavljenog kolovoza potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima Gradačac – Ormanica, Gračanica – Srebrenik i Gračanica – Ormanica. Teretena vozila ne mogu saobraćati na dijelu magistralnog puta Jajce – Crna Rijeka /Podmilačje/.

Svi magistralni i regionalni putevi na području Zeničko-dobojskog kantona jutros su prohodni, ali zbog vode na kolovozu, kao i klizišta na brojnim lokalitetima saobraća se otežano.

Na dijelu magistralnog puta Caparde – Karakaj, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kolovoza saobraćaj se odvija jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Saobraćaj se jednom trakom odvija na maistralnim putevima Klašnice – Prnjavor u Čardačanima, Šepak – Han Pogled, te na regionalnim Konjević Polje – Fakovići – Skelani, Tišća – Caparde i LJubovijski most – Drinjača.

Na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar – Srebrenica, zbog radova na deminiranju terena dolazi do povremenih polučasovnih obustava u vremenu od 8.00 do 16.00 časova.

U toku je izvođenje radova u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka – Jajce, dionica Karanovac – Crna Rijeka i regionalnom putu Karanovac – Mitrovići zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje – granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/ na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja tako da će povremene obustave saobraćaja svaki puni čas trajati po 15 minuta.

Izmijenjen je i režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu Srbac – granica Republike Srpske/FBiH /Križ/, u mjestu Vijaka, opština Prnjavor, zbog izvođenja radova na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj.

Saobraćaj se na regionalnom putu Bratunac – Fakovići zbog izvođenja radova odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjenično.

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci – Mrakovica, na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metra.

Na putu Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

AMS Republike Srpske u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, Ministarstvom saobraćaja i veza, te Agencijom za bezbjednost saobraćaja pokrenuo je preventivnu kampanju “Oduzmi gas, a ne život”, čiji je cilj smanjenje broja saobraćajnih nesreća zbog neprilagođene brzine. Predviđeno je da kampanja traje do 22. avgusta.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.