TV K3

android aplikacija

instaliraj

Njemci: Nismo u IAAF jer smo protiv dopinga

Prvi čovek nemačke atletike indirektno je optužio IAAF da je izvršio pritisak da Nemačka izgubi mesto u Savetu IAAF, zbog beskompromisnog stava protiv dopinga.

Njemci: Nismo u IAAF jer smo protiv dopinga

Predsjednik Atletske federacije Nemačke (DLV) Klemens Prokop naglasio je da je Nemačka morala da plati cenu zbog otkrića o rasprostranjenosti dopinga u atletici.

Nemačka tako posle 20 godina neće imati predstavnika u Savetu IAAF.

Prokop je naglasio da je razočaran jer DLV, najbrojnija atletska federacija sa preko 850.000 članova iz 7.700 klubova nije dobila odgovarajuići broj glasova u izborima za Savet IAAF, obavljenim u sredu, istog dana kada je Britanac Sebastijan Kou izabran za novog predsednika.

“Ne znam tačno zbog čega, ali imam za to tri objašnjennja. Nisam davao poklone, kao što su to neki kandidati činili i na to sam ponosan, drugo – u mom manifestu predviđena je reforma u borbi protiv dopinga i treće – nedavno otkriće nemačkih medija o raširenosti dopinga, na šta sam izuzetno ponosan”,rekao je Prokop za ZDF televiziju.

Ranije ovog meseca nemačka ARD televizija i “Sandej tajms” objavili su podatke kojima se IAAF praktično optužuje da je prikrivala doping.

Prokop je takođe naglasio da je nemoralno da se nekim atletičarima koji su dva puta u karijeri kršili antidoping pravila, kao što je to slučaj američkog sprintera Džastina Getlina, dozvoljeno da se takmiče u Pekingu.

Komentarišite

Your email address will not be published.