TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nema rezervnog sastava policije, Vlada RS podlegla pritiscima međunarodnih faktora (VIDEO)

Nema rezervnog sastava policije, Vlada RS podlegla pritiscima međunarodnih faktora (VIDEO)

U Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima izbrisani su članovi koji se odnose na uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Kako je objašnjeno, potrebni su duži period i dodatna sredstva da bi bio rezervni sastav operativan. Iz opozicije ističu da je ovaj potez kukavički I da su u Vladi podlijegli pritiscima, a narod, po ko zna koji put prevaren lažnim najavama.

Rezervnog sastava policije neće biti. A prije samo nekoliko mjeseci, na sva zvona najavljivano je njegovo formiranje. Još jednom javnost je obmanuta. To ističu I iz opozicionih redova. Iz Kluba SDS-a u NSRS navode da su obrazloženja za odustajanje od ove ideje smješna, izdajnička, kukavičja I bezobrazna.

Opozicija u Parlamentu ističe da je vlast u Srpskoj produžena ruka međunarodnih faktora i da je naredba o povlačenju članova koji se odnose na formiranje rezervnog sastava policije stigla od nekog mnogo moćnijeg I većeg nego što je to Vlada RS.

I U PDP-u smatraju ovo sramnom odlukom Vlade, kojom su obmanuti I građani ali I samo poslanici.

A iz vladajućeg SNSD-a objašnjavaju da su se povukli zbog prevelike napetosti koja je nastala u BiH, najavom da će biti formiran rezervni sastav policije. Sada kažu da će preimenovanje Jedinice za posdršku u Žandarmeriju biti čak i bolje rješenje nego prvobitno zamišljeno.

A i “Žandarmerija” bi koštala, niko ne zna koliko? Pitanje je da li će ova ideja završiti kao prethodna. Konkretne odgovore novinari nisu mogli da dobiju od prvog čovjeka MUP-a Srpske, jer se danas u NSRS nije ni pojavio.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.