TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nele promovisao roman „Solunska 28“ u Derventi (VIDEO)

Nele promovisao roman „Solunska 28“  u Derventi (VIDEO)

Neletov roman „Solunska 28“ predstavljen u Derventi

Nenad Janković, poznatiji kao Nele Karajlić, promovisao je sinoć drugi dio triologije „Solunska 28“ u Narodnoj biblioteci “Branko Radičević”u Derventi. Promociji njegove treće knjige prisustvovao je veliki broj Dervenćana, koji su u neformalnom razgovoru imali priliku da bolje upozanju svog omiljenog autora.

Svestrani umjetnik, kojeg najviše pamtimo po ulozi u komediji „Top lista nadrealista“ pred mnogobrojnim posjetiocima i poštovacioma pričao  je o drugom dijelu knjige, koja govori o jednoj kući na Dorćolu u Beogradu i njenim stanarima.

– Radi se o njenoj stogodišnjoj istoriji i to ovih najtežih 100 godina 20. vijeka. Sama ideja je potekla iz činjenice da je moj pradjed napravio tu kuću i da je moja familija živjela tu stotinu godina. Naravno, priča je malo izokrenuta i više je plod moje mašte nego istorijskih činjenica, iako je teško dokazati da se to nije i dogodilo – istakao je Karajlić.

Direktorica Narodne biblioteke “Branko Radičević” Mirjana Plisnić kazala je da joj je čast što su po drugi put ugostili Neleta.

– Svoju prvu knjigu pod nazivom “Fajront u Sarajevu” u Derventi je promovisao 2014. godine. Njegovo gostovanje nam dosta znači. Nele je ličnost koju vole i poštuju sve generacije, kazala je Plisnićeva.

Organizator promocije je Vojislav Savić iz pokreta “Pozitivne snage Srpske”, sa kojima Nele sarađuje nekoliko godina.

Promociji su prisustvovali brojni Dervenćani, a među njima i načelnik Milorad Simić. Predstavljanje drugog dijela  romana „Solunska 28“ organizuje se u gradovima širom Srpske, a večeras će se Nele predstaviti pred čitaocima u Gradišci.

TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.