TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nedostaje mi Đoković, presrećan sam zbog njega

Nedostaje mi Đoković, presrećan sam zbog njega

Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića, priznao je da je uživao u saradnji sa prvim teniserom svijeta i da mu nedostaje taj period.

Beker i Novak su sarađivali gotovo tri godine tokom kojih je Đoković osvojio šest grend slem titula. Rastali su se u decembru 2016. godine. Nijemac je u “The One Show” programu na BBC-u pričao o tom vremenu sa dosta emocija kao i o razlozima koji su doveli do prekida saradnje.

– Bio je to prelijep period, tri godine zajedničkog rada. Nedostaje mi to vrijeme, ali sve ima svoj kraj. Novak je imao problema sa povredom, operaciju, a bio je pomalo i prezasićen tenisom. Nije više bilo potrebe za mnom u timu – rekao je Beker.

Prije šest mjeseci Đoković je obnovio saradnju sa Marjanom Vajdom, vratio je i kondicionog trenera Gebharda Fila Griča i to je dalo rezultate. Sa 22. pozicije sredinom juna, dospio je ovog ponedjeljka na prvo mjesto ATP liste.

– Ostali smo bliski, često se čujemo i mogu da kažem da sam srećan zbog njegovog povratka. Na početku godine nije izgledao sjajno. Bio je van top 20, povrijeđen i kao da je izgubio tu šampionsku auru. Na Vimbldonu je sve profunkcionisalo, osvojio je turnir i tako je sve krenulo – podsjetio je trostruki šampion Vimbldona i nekadašnji broj jedan.

– Po meni, Novakova grupa je teža. Zverev, Čilić i Izner, tu neće biti nimalo jednostavno. U drugoj grupi ima dobrih servera, Anderson na primjer, koji voli uslove u dvorani. I Federer ima ubitačan servis – poručio je Beker.

Srpskainfo

Komentarišite

Your email address will not be published.