TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ne ignorišite snove koji se ponavljaju

Ne ignorišite snove koji se ponavljaju

Ako noćima sanjate jedan te isti san, kad-tad moraćete se suočiti s njim, jer on vam očajnički pokušava nešto reći. Većina snova koje sanjamo nosi neku poruku i može nas naučiti nešto o nama samima. Ali, često snovima ne pridajemo mnogo pažnje u svakodnevnom životu i vrlo brzo nakon buđenja ih jednostavno zaboravimo.

Zato se pojavljuju ponavljajući snovi koji nose neku veoma važnu poruku i ne dopuštaju vam da ih ignorišete. Takvi snovi uglavnom se javljaju u određenim životnim situacijama, prelaznim fazama u životu ili se pojavljuju zbog problema koji nikako da riješite. Ove snove možete sanjati svaki dan, nekoliko puta sedmično ili mjesečno.

Šta najčešće sanjamo?

U snovima koji se ponavljaju često se nađemo u opasnosti ili situacijama u kojima se ni pod kojim slučajem ne želimo naći u stvarnom životu jer je svrha takvih snova da u nama izazovu nelagode i strah.

Ispadanje zuba

Kvarenje ili ispadanje zuba uglavnom je povezano s osjećajem užasa, neugode i šoka. Ovakvi snovi predstavljaju strah da ćete postati fizički odbojni, a u dubljem smislu krije se strah od nelagode, blamiranja ili gubljenja moći u stvarnom životu.

Bježanje od nekoga

Ako vas u snovima uvijek neko progoni, tada je moguće da osjećate prijetnju nekog ili nečeg u stvarnom životu ili bježite od svakodnevnog pritiska i stresnih situacija.

Umjesto da se suočite s problemima, vi ćete radije zažmiriti na jedno oko i praviti se kao da oni ne postoje.

Padanje ili utapanje

Snovi u kojima padate često su popraćeni osjećajem straha i panike. Moguće je da ste nesigurni ili vam nedostaje podrške u životu. Oni se takođe javljaju kada mislite da imate previše ustaljen i dosadan život, a nemate mogućnosti za napretkom ili promjenom. To može biti želja za boljim radnim mjestom ili možda želite preći na sljedeći korak u vašoj ljubavnoj vezi.

Kako prekinuti ovakve snove

Korak 1: Pronađite srž problema: To može biti stres na poslu, nezadovoljstvo u ljubavnoj vezi, nesigurnost, osjećaj straha od nečeg novog ili slično. Na list papira napišite tri glavna problema s kojima se nosite u životu. Važno je da budete iskreni prema sebi.

Korak 2: Povežite tačkice: Da biste otkrili koji vas od gornjih problema zaista muči, zapisujte detalje iz snova. Jednom kada shvatite njihov uzork, otkrićete šta vas zaista muči.

Korak 3: Pronađite rješenje: Najteži dio je otkriti srž problema, a pronaći način kako ga riješiti je već lakši dio. Zapamtite, bez rješavanja problema neće prestati ni noćne more.

Nezavisne novine

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.