TV K3

android aplikacija

instaliraj

Naučite da izgledate lijepo bez šminke

Uljepšavanje je mnogim ženama postala prijeka potreba kako bi mogle funkcionisati svaki dan. Uljepšavanje podrazumijeva šminkanje, odabir najbolje odjeće, frizure i svakodnevnu njegu. Bez šminkanja možete i ne morate, odabir je na vama. Slijede savjeti kako izgledati lijepo bez šminke.

Naučite da izgledate lijepo bez šminke

Jednostavno postoje trenuci kada vam nije do šminkanja, jer se ne osjećate najbolje ili smatrate kako možete izaći u javnost i bez pudera te ostale dekorativne kozmetike. Neke žene smatraju da im šminka nije potrebna pa je stavljaju samo u posebnim trenucima, dok je neke nikada ne nanose na svoje lice.

Ako ste željni promjene i želite izaći napolje bez da ste potrošili i po 30 minuta u kupatilu kako bi se našminkali, vrijeme je da se više posvetite njezi kože. Hidratizacija je važna i neophodna, a na tržištu postoje brojni proizvodi koji u sebi sadrže dovoljno hidratizirajućih sredstava.

Bilo bi dobro kada bi na dan pili između 6 i 8 čaša vode i spavali između 7 i 8 časova. Voda i san će pomoći da vaša koža bude blistava, lijepa i zdrava tako da je nećete poželjeti skrivati ispod pudera.

Čišćenje lica je važno i bilo bi dobro kada bi ga čistili uz pomoć prirodnih losiona. Nije dobro previše upotrebljavati proizvode koji u sebi imaju određenu količinu sastojaka, a koji bi mogli loše uticati na zdravlje vaše kože. Ako želite biti sigurni, napravite sami smjesu za čišćenje lica.

Ne zaboravite na maslinovo ulje, med i malo limunovog soka. Pomiješajte sve sastojke i nanesite na lice. Spomenuti sastojci će pomoći da vam koža opet bude blistava, hidratizirana i tonirana.

Bilo bi dobro kada bi dva puta nedjeljno obavili piling kože kako bi uklonili mrtve stanice kože. Nije dobro ni pretjerivati kako ne bi nadražili kožu. Ukoliko želite izbjeći ovakvu pojavu, nećete pogriješiti ako to obavljate najviše tri puta sedmično.

Izbjegavajte dirati lice rukama ako ih prije niste oprali. Frizura vam uvijek mora biti na mjestu, a parfem mora odražavati vašu ličnost. Ukoliko obogatite život zdravim prehrambenim navikama i poslušate ove savjete, možda ćete i po nekoliko puta u nedjelji izaći u javnost bez traga šminke.

 

Atv

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.