TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nastavlja se suđenje Ivanoviću i četvorici Srba

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici danas će biti nastavljeno suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba koji su optuženi da su počinili neka od najtežih krivičnih djela u ovom gradu tokom 1999. i 2000. godine.

Nastavlja se suđenje Ivanoviću i četvorici Srba

Zamjenik šefa Euleksa Žoel Vašter izjavila je da se suđenje nastavlja danas, a da je još nekoliko ročišta zakazano za februar, mart i april, kao i da je u vezi sa Ivanovićem do sada saslušano troje od 18 svjedoka.

Planirano je da još sedmoro svedoka bude saslušano na ročištima zakazanim od 18. do 27. februara, rekla je Vašter i dodala da će nakon saslušanja ovih svjedoka, u vezi sa događajima iz 1999. godine, sudije saslušati još 40 svjedoka tužilaštva u vezi sa događajima iz 2000. godine.

“Tim odbrane Olivera Ivanovića do sada je predložio 27 svjedoka, Delibašićev 12, a Ilije Vujačića 15. Sud preduzima sve kako bi se postupci obavljali brzo, bez odlaganja i prekida”, rekla je zamjenica šefa Euleksa.

Oliver Ivanović optužen je da je na Kosovu počinio krivično djelo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine, a zaprijećena kazna za to djelo je od pet godina do doživotne robije.

I ostaloj četvorici Srba Dragoljubu Delibašiću, ocu i sinu Iliji i Nebojši Vujačiću i Aleksandru Lazoviću optužnicom prijete višegodišnje kazne zatvora ako na sudu budu potvrđeni navodi optužnice za ubistvo i pokušaj ubistva.

Sva petorica optuženih Srba izjasnili su se da nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.