TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nastavak bunta zbog cijena goriva: Protestanti neprestano prelazili preko pješačkih prelaza kod Vlade RS i spriječavali prolaz vozilima (FOTO; VIDEO)

Nastavak bunta zbog cijena goriva: Protestanti neprestano prelazili preko pješačkih prelaza kod Vlade RS i spriječavali prolaz vozilima (FOTO; VIDEO)

Nekoliko građana okupilo se jutros kod Administrativnog centra Vlade RS, kako bi ponovo blokirali saobraćaj zbog poskupljenja goriva.

Građani su neprestano prelazili preko pješačkog prelaze i nisu dali automobilima da prođu.

Vozači su se bunuli, ali pješaci nisu odustajali.

– Pokazali smo da u svakom trenutku možemo zatvoriti saobraćaj – poručuju okupljeni protestanti, koji su saobraćaj blokirali na deset minuta.

Na protestima je i Draško Stanivuković, odbornik PDP u Skupštini grada Banjaluka, kojeg je policija juče privela na parkingu kod zgrade Vlade RS gdje je zajedno sa ostalima planirao proteste.

–  Ovo poruka da nas juče nisu uplašili. Što nas više biju, mi ćemo više raditi. Sinoć sam iz stanice izašao kasno uveče odmah u 22 časa na pet minuta blokirali smo saobraćaj. Onima koji misle da će lisicama utjerati strah pokazujemo da neće – rekao je Stanivuković.

Okupljeni poručuju da je ovo pritisak na one u zgradi Vladi RS da budu oprezni sa odlukom. Dodaju da nisu htjeli da dugo zaustavljaju saobraćaj kako ljudi ne bi kasnili na posao.

Dešavanja budno prati policija.

Grupa protestanta prelazi i preko pješačkog prelaza kod Parka Mladen Stojanović, a prate ih policijska vozila.

Kako javlja novinar Srpskainfo jedan od vozača je pokušao da prođe kroz kolonu protestanta na pješačkog prelazu i tom prilikom zamalo udario jednu djevojku.

Prema informacijama sa lica mjesta policija je došla jer djevojka tvrdi da ju je automobil koji je prolazio kroz gužvu na pješačkom udario, tj, malo zapeo.

Policija sve legitimisala sve prisutne, ali kako saznaje novinar Srpskainfo, neće niko dobiti kaznu.

Protest

Policija legitimisala demonstrante

Gepostet von Srpskainfo.com am Mittwoch, 13. Juni 2018

(Srpskainfo)

Komentarišite

Your email address will not be published.