TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nakon tragedije na gradilištu u Banjaluci poboljšati zaštitu radnika (VIDEO)

Nakon tragedije na gradilištu u Banjaluci poboljšati zaštitu radnika (VIDEO)

Nakon što se prije nekoliko dana desila velika tragedija na gradilištu u Banja Luci, gdje su poginula dva radnika, saznali smo u Inspektoratu RS kakve mjere preduzimaju kako bi zaštitili radnike. Potpredsjednik Saveza sindikata RS za privredu Tane Peulić, istakao je kako je poslodavcima daleko jeftinije da obezbijede mjere zaštite, nego rizikovati pogibiju radnika i zatvor.

Za prvih šest mjeseci ove godine u oblasti zaštite na radu, nadležna inspekcija RS izvršila je preko 1300 kontrola, gdje je poslodavcima izrečno preko 440 različitih upravnih mjera kojima su nalagali otklonjanja nedostatka i propusta. Za sve nepravilnosti, izrečene su novčane kazne u iznosu od preko 145 hiljada KM, rekao je portparol Inspektorata RS Dušanka Makivić.

Dodala je Makivićeva, kako su se u prvih šest mjeseci ove godine dogdile četiri  smrtne povrede na radu, te 30 težih povreda.

Potpredsjednik Saveza sindikata RS za privredu Tane Peulić, rekao je kako se u građevinskim preduzećima mnogo više mora raditi na zaštitnim sredstvima, kao i zaštitnoj opremi.

Osvrnuo se Peulić i na posljednji slučaj sa smrtnim posljedicama na radu, koji se desio na gradilištu u Banja Luci, kada su poginula dva radnika iz Čelinca.

Poručio je Peulić poslodavcima, da im je daleko jeftinije da obezbijede mjere zaštite, nego rizikovati pogibiju radnika i zatvor.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.