TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nakon smjene Špirića ostavku u Komisiji za nadzor na OBA – om podnio Sredoje Nović

Nakon smjene Špirića ostavku u Komisiji za nadzor na OBA – om podnio Sredoje Nović

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Sredoje Nović, obavijestio je danas Kolegijum ovog Doma da podnosi neopozivu ostavku na članstvo u Zajedničkoj komisiji za nadzor nad radom Obavještajno – bezbjednosne agencije BiH.

Sredoje Nović (Foto:pestisracok.hu) -

Sredoje Nović (Foto:pestisracok.hu)

U obrazloženju ostavke Nović je naveo da su razlozi zbog koji podnosi ostavku nesposobnost Komisije da da značajan doprinos u unapređenju rada i rješavanju bitnih pitanja i problema koji su se manifestovali u radu OBA-e, posebno sukoba unutar menadžmenta.

Među ostalim razlozima su različita gledanja posljednjih mjeseci na strateški pristup, različita zakonska tumačenja nadležnosti u prevazilaženju sukoba unutar menadžmenta u OBA-i i podjele u Komisiji, zaobilaženje Komisije i upućivanje posebnih ‘operativnih informacija’ PIK-u i OHR-u o pitanjima koja ugrožavaju bezbjednost BiH, čime se pokazuje ko ima stvarni nadzor nad radom OBA-e.

Nović naglašava i snažan stranački uticaj na rad Komisije, što je i konstatovano na posljednjoj sjednici Komisije, i uticaj pojedinaca iz vrha nekih stranaka na menadžment OBA-e.

Izvor: Agencije

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.