TV K3

android aplikacija

instaliraj

Najuspješniji kineski film svih vremena (VIDEO)

Krajem prošle godine i početkom ove vidjeli smo da je film “Star Wars: The Force Awakens” oborio sve moguće filmske rekorde (osim onog glavnog - film sa najvećom zaradom na svijetu).

Najuspješniji kineski film svih vremena (VIDEO)

Taktički, Kina je ostavljena kao tržište na kojem se “Star Wars” prikazivao kasnije, možda kao drugi talas naleta publike u bioskope. Međutim, da Kina ipak preferira domaće proizvode, postalo je očigledno iz rezultata ostvarenja “The Mermaid”, Stivena Čaoa.

Od svoje premijere 8. februara do danas film je zaradio više od 382 miliona dolara u bioskopima, samo u Kini, i tako postao najuspešniji film svih vremena najmnogoljudnije svjetske nacije.

Ovim je oboren rekord koji je držao kineski film “Monster Hunt”, dok je na trećem mjestu ostvarenje holivudske produkcije “Fast & Furious 7”. Stiven Čao je, inače, publici poznat po svojim akcionim komedijama: “Shaolin Soccer” i “Kung Fu Hustle”.

I ovo je, doduše, komedija, ali se film bavi i temama zaštite životne sredine. Priča govori o sireni (Jun Lin) koja dobija zadatak od svog naroda da ubije biznismena (Deng Čao) čija kompanija zagađuje more i životnu sredinu i prijeti opstanku sirena i ostalih morskih bića. Zbrka nastaje kada se ubica zaljubi u svoju metu.

Film je ovog vikenda imao svoju premijeru i u odabranim britanskim bioskopima, a vi pogledajte trejler.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.