Najuspješniji kineski film svih vremena (VIDEO)

February 24, 2016, 7:54 am

Taktički, Kina je ostavljena kao tržište na kojem se “Star Wars” prikazivao kasnije, možda kao drugi talas naleta publike u bioskope. Međutim, da Kina ipak preferira domaće proizvode, postalo je očigledno iz rezultata ostvarenja “The Mermaid”, Stivena Čaoa.

Od svoje premijere 8. februara do danas film je zaradio više od 382 miliona dolara u bioskopima, samo u Kini, i tako postao najuspešniji film svih vremena najmnogoljudnije svjetske nacije.

Ovim je oboren rekord koji je držao kineski film “Monster Hunt”, dok je na trećem mjestu ostvarenje holivudske produkcije “Fast & Furious 7”. Stiven Čao je, inače, publici poznat po svojim akcionim komedijama: “Shaolin Soccer” i “Kung Fu Hustle”.

I ovo je, doduše, komedija, ali se film bavi i temama zaštite životne sredine. Priča govori o sireni (Jun Lin) koja dobija zadatak od svog naroda da ubije biznismena (Deng Čao) čija kompanija zagađuje more i životnu sredinu i prijeti opstanku sirena i ostalih morskih bića. Zbrka nastaje kada se ubica zaljubi u svoju metu.

Film je ovog vikenda imao svoju premijeru i u odabranim britanskim bioskopima, a vi pogledajte trejler.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *