Najteža situacija u selima Vrioci i Komlenac

October 24, 2014, 7:17 pm

“U Komlencu imamo nekoliko kuća u koje je voda ušla u stambeni dio. Što se tiče Vrioca, vodostaj i dalje raste i trenutno se radi na zaštiti preduzeća `Mlijekoprodukt`”, rekao je Zlojutro.

On je dodao da se voda u naseljenom mjestu Knežica povlači, te da tamo ima određen broj zaplavljenih domaćinstava.

“Ekipe Civilne zaštite su na terenu i za sada nismo imali potrebu za evakuacijom, a ako bude potrebe, spremni smo i za to”, rekao je Zlojutro.

On je naglasio da je služba Vatrogasne jedinice sa pumpama u pripravnosti u krugu preduzeća “Mlijekoprodukt” da bi se reagovalo u slučaju da voda kroz šahtove prodre u preduzeće.

“Prilično je teška situacija na nekoliko lokacija. Lokalni vodotoci se decenijama nisu održavali, a i sama saobraćajnica Kozarska Dubica-Kostajnica postavljena je tako da se nije mislilo o vodotocima. Zbog toga predstoje značajni investicioni radovi”, rekao je Zlojutro.

On je potvrdio da je prije nekoliko dana opština Kozarska Dubica dobila dopis od preduzeća “Putevi Republike Srpske” i Ministarstva saobraćaja i veza Srpske, koji su nadležni za održavanje magistralnih puteva, u kojem se navodi da su obezbijeđena sredstva za izgradnju još jednog propusta ili mosta u Komlencu što bi riješilo probleme sa kojima se mještani suočavaju pri obilnim padavinama.

Zlojutro je naveo da sličan problem postoji u selu Demirovac, a da nadležni za održavanje vodoprivrednih objekata u tom području vrše izradu projekta.

On je izrazio bojazan da bi se problemi sa poplavama mogli ponavljati ako se ne ubrza djelovanje na terenu.

Obilne padavine i poplave ugrozile su danas na području opštine Kozarska Dubica 75 domaćinstava i uzrokovale prekid ili otežan saobraćaj na magistralnim i lokalnim putevima, a pod vodom su i desetine hektara oranica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *