TV K3

android aplikacija

instaliraj

Najčešće grešake koje pravite prilikom nanošenja karmina

Karmin može da vam pomogne da izgledate samouvjereno i seksi. Ali dešava se da isplanirate lijep izgled za posao, a ruž vam uništi cijeli izgled. Evo najčešćih grešaka koje pravite prilikom nanošenja karmina:

Najčešće grešake koje pravite prilikom nanošenja karmina

Ne hidrirate usne dovoljno
Kada je u pitanju njega kože, jedan od najvažnijih dijelova tijela koje morate hidrirati su usne. Pogotovo u periodu hladnih mjeseci, morate da stavljate balsam na usne, da ne bi došlo do pucanja.

Ne radite dovoljno pilinga
Ovo je jedna od onih stvari koje mogu da vam unište izgled u potpunosti. Kada nanosite karmin na glatke usne, boja će biti postojanija.

Ne stavite podlogu ispod karmina
Podloga daje dodatan sloj koji čini usne punijim i daje intenzivniju boju.

Ne koristite olovku za usne
Olovka za usne treba da služi kao barijera između lica i usana. Ona daje dubinu boje i njome možete bolje da istaknete usne.

Počinjete sa nanošenjem karmina na pogrešnom mjestu
Uvijek treba da počnete sa nanošenjem po sredini usana i da pomjerate u lijevo i desno. To je najbolji način da rasporedite boju.

Ne fiksirate boju
Nakon nanošenja ruža uvijek treba fiksirati boju. Stavite tanak sloj maramice preko usana i natapkajte puder preko. Ovo će dati mat efekat boji i biće postojanija.

Stavite previše karmina
Ovo primijetite tek kada vam karmin ostane na šolji od kafe ili na zubima. Kontrolišite nanošenje i efekat će biti bolji.

Ne obraćate pažnju na nijansu koju birate
Ako odaberete pogrešnu boju ruža to će svi primijetiti. Morate da zapamtite da nijanse koje imaju plavu boju kao bazu stoje ljudima sa hladnom bojom kože, dok narandžasti tonovi bazne boje stoje toplijim tipovima kože.

 

(Ljepota i zdrvalje BiH)

 

Komentarišite

Your email address will not be published.