Najbolje vrijeme za brak? Naučnici kažu 26!

Najbolje vrijeme za brak? Naučnici kažu 26!

Brian Christian i Tom Griffiths napisali su knjigu “Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions” to bi vam pravilo moglo pomoći da uštedite vrijeme dok tražite svog princa ili princezu, prenosi “Ordinacija“…

Pravilo se zapravo sastoji u tome da sagledate sve opcije u malo vremena – bilo da su to kandidati za posao, novi stan, ali i potencijalna nova ljubav, najbolje vrijeme da donesete odluku jest kad pogledate 37 odsto od tih opcija.

Skupili ste dovoljno informacija

Naučnici kažu da se do tada skupili dovoljno informacija da dođete do dobrog rješenja. Na tački od 37 odsto maksimizovali ste vjerovatnoću da ćete najbolje izabrati!

Dakle, ako tražite ljubav između 18 i 40 godine života, najbolje vrijeme za početak traženja supruge ili supruga jeste nakon 26. rođendana (37 odsto od tog 22-godišnjeg perioda). Prije toga vjerovatno će vam promaći najbolje opcije, ali nakon toga smanjuje se šansa za “pravim” ili “pravom”.

Ipak, naučnici kažu da se ono što tražimo u partneru drastično mijenja od 18. do 40. pa zato ove rezultate treba uzeti s rezervom.

(Haber.ba)

Komentarišite

Your email address will not be published.