Najbolje besplatne igre za Windows Phone

December 6, 2014, 10:59 am

Nekad je potrebno i dati sebi oduška, a evo koje igre tada možete igrati.

Što je najbitnije, igre koji slede mogu pokrenuti i jeftiniji modeli poput Lumija 630, 635 i 530, usprkos činjenici da imaju svega 512MB radne memorije. Nezavisno od žanra, treba izdvojiti nekoliko igara na koje vlasnici Windows Phone uređaja mogu “gubiti vreme”.

Kad je reč o trkama, teško da postoji bolja od Asphalt 8: Airborne. Ovaj naslov donosi devet lokacija za, a svaka od njih ima niz prečica i tajni. Reč je o igri s Metacritic ocenom od 91/100 pa je zaista treba isprobati.

Arkade su prava poslastica, a u takozvanom endless-run segmentu posebno vredi istaći Despicable Me: Minion Rush, baš kao i Temple Run 2.

Strategije na svim mobilnim platformama doživljavaju procvat, iako je reč o krajnje pojednostavljenim verzijama žanra inače namenjenog računarima. Cloud Raiders i World At Arms su igre s odličnim ocenama i mnoštvom zadovoljnih igrača pa ih vredi isprobati.

Ne izostaju ni sportovi u besplatnoj kategoriji, iako je Football World: Real Soccer Flick League Cup 14 među omiljenima, barem prema recenzijama. Ova igra ima 60 uzbudljivih izazova, preciznu fiziku i kvalitetnu podršku.

Microsoft je na svoju mobilnu platformu preneo i Solitaire i Mahjong, poznate svim ljubiteljima Windows klasika.

Šta nedostaje…zombiji? Ima i toga. Zombie Doom HD je otkačen i zarazan first person shooter koji donosi 36 nivoa, pet oružja i mnoštvo neprijatelja u obliku vanzemaljaca, mumija i, naravno, zombija.

 

B92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *