TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nacionalni stadion biće građen u Surčinu?

Nacionalni stadion biće građen u Surčinu?

Nacionalni fudbalski stadion trebalo bi da bude građen na području beogradske opštine Surčin, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zaštite životne sredine Srbije.

“Ministarstvo zaštite životne sredine dalo je pozitivno mišljenje na predlog odluke o izradi strateške procene uticaja Prostornog plana posebne namene Nacionalnog fudbalskog stadiona. Nosilac izrade izveštaja o strateškoj proceni je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Lokacija predmetnog plana je na području gradske opštine Surčin”, kažu u Ministarstvu zaštite životne sredine.

Kako se navodi, Ministarstvo očekuje konačan tekst izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na ovaj način praktično je napravljen prvi zvanični korak ka izgradnji stadiona na kojem će utakmice igrati reprezentacija Srbije.

Izgradnja ovog stadiona omogućiće da se Srbija kandiduje za organizovanje najvećih fudbalskih događaja kao što su finale Lige šampiona, Lige Evrope ili Superkup Evrope.

Komentarišite

Your email address will not be published.